Πιέσεις στη Wall Street: «Βαρίδι» τεχνολογικός κλάδος και πληθωρισμός

Με απώλειες έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τις πιέσεις που δέχτηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου αλλά και τα στοιχεία του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,30% ή 106 μονάδες στις 35.544, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,75% στις 4,634 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,14% στις 15.237 μονάδες.

Οι μετοχές τεχνολογίας αποτέλεσαν την κύρια αιτία για τις απώλειες. Η Microsoft σημείωσε

μεγάλη πτώση άνω του 3%. Η μετοχή της Adobe υποχώρησε περισσότερο από 7%. Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford υποχώρησε 1,7%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές Travelers (+2,4%) και Goldman Sachs (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce.com (-4,1%) και Microsoft (-3,3%).

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο καθώς συνεχίστηκαν οι πιέσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού πραγματοποίησε άλμα 0,8% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 9,6%. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2010, όταν δημιουργήθηκε ο δείκτης.

Αναλυτές προέβλεπαν άνοδο του δείκτη κατά 0,5% σε μηνιαία βάση και κατά 9,2% σε ετήσια.

Διαβάστε περισσότερα

Τζο Μπάιντεν: Παρήγγειλε αρκετές δόσεις του φαρμάκου της Pfizer για τη θεραπεία 10 εκατ. Αμερικανών

Φυσικό αέριο: Το ράλι, η γεωπολιτική κρίση μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας και η πιθανότητα μακροπρόθεσμης κρίσης

Peloton: Περνά στην αντεπίθεση με βίντεο για τα ποδήλατα και πρωταγωνιστή τον «Mr Big» (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα