Πετρούπολη: Στη φυλακή η μητέρα της 19χρονης - Σε κατ οίκον περιορισμό η παιδοκτόνος


Σε κατ οίκον περιορισμό είναι πλέον η 19χρονη από την Πετρούπολη, η οποία μαζί με την μητέρα της κατηγορούνται για τη δολοφονία του παιδιού της.

Αμέσως μετά τις απολογίες των δυο γυναικών σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, η μητέρα της 19χρονης κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ για την τύχη της νεαρής κοπέλας διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, ο ανακριτής είχε την άποψη πως η 19χρονη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ ο εισαγγελέας να προφυλακιστεί.

Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή η νεαρή κατηγορούμενη τίθεται σε κατ οίκον περιορισμό μέχρι

να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Απολογία-σοκ: Η 19χρονη περιγράφει καρέ-καρέ πώς γέννησε και πώς σκότωσε το μωρό

Η πρώτη εγκυμοσύνη, οι εφήμερες σχέσεις με αγόρια από το Facebook - Οι δραματικές στιγμές της γέννας - Το μωράκι της δάγκωνε το στήθος μόλις γεννήθηκε.

Λόγια που αδυνατεί να πιστέψει άνθρωπος είναι τα λόγια που χρησιμοποιεί η 19χρονη από την Πετρούπολη για να εξηγήσει πώς και γιατί σκότωσε το νεογέννητο μωρό της και στη συνέχεια το έδωσε στη μητέρα της για να το πετάξει στα σκουπίδια.

Η 19χρονη μαζί με την μητέρα της έχουν βρεθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή και περιγράφουν καρέ καρέ όσα εξελίχθηκαν μέσα στο μικρό διαμέρισμα της Πετρούπολης πριν τρεις μήνες, αλλά και όλη τους τη ζω.

Η εξάρτηση από τον πατέρα της

Η 19χρονη περιγράφει μια απέραντη αδυναμία στον πατέρα της Γιώργο. Ήταν η μοναχοκόρη του και την λάτρευε και αυτός. Οταν βρίσκονταν, της έκανε κυριολεκτικά όλα της τα χατήρια. Εφυγε από τη ζωή χτυπημένος απο καρκίνο, όταν η ίδια ήταν 13 ετών και η απώλειά του την τσάκισε. Βλέποντας όμως την κατάρρευση της μητέρας της Ελβίρας και ενώ βρισκόταν στην εφηβεία, «μεταβόλισε» μέσα της το πένθος προκειμένου να σταθεί πλάι της. Τα τελευταία έξι χρόνια, η μητέρα της πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη, έχει αποστεωθεί και δεν δέχεται ιατρική βοήθεια. Έχει παρατήσει εντελώς τον εαυτό της και αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε καθημερινές δραστηριότητες και να βγει από το σπίτι. Μαζί της και με τον αδελφό της μένουν σε ένα μικρό σπίτι 65 τμ στην Πετρούπολη.

Η δύσκολη εφηβεία, η μετακόμιση από τη Λήμνο και η πρώτη εγκυμοσύνη

Μεγαλώνοντας και ενώ θεωρούσε τον εαυτό της συμπαθητική κοπέλα εμφανισιακά, λόγω κυρίως του προβλήματός της με τον θυρεοειδή της άρχισε να παίρνει βάρος. Ήταν μια έφηβη που την ενδιέφερε – όπως και κάθε κορίτσι – πολύ η εξωτερική της εμφάνιση, αλλά χρόνο με τον χρόνο το σώμα της άλλαζε. Έφτασε να ζυγίζει 130 κιλά και αυτό έπληξε ισχυρά την αυτοεκτίμησή της. Ιδίως δε, προ διετίας όταν και μετακομίσανε από τη Λήμνο που ζούσαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, η ιδέα για τον εαυτό της έπεσε ακόμα πιο χαμηλά. Στη Αθήνα δεν γνώριζε κανέναν, ουτε κοινωνικά, ούτε στο σχολείο και πάσχιζε να γίνει αποδεκτή. Στη Λήμνο, είχε σχέση με κάποιον εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο, βίαιο και εκμεταλλευτή. Μαζί του συνέβη η πρώτη ατυχής εγκυμοσύνη. Το αντιλήφθηκε νωρίς, και προχώρησε σε άμβλωση σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. Δέχθηκε ισχυρή κριτική απο την οικογένειά της για αυτή την επιπολαιότητα, που έμεινε δηλαδή έγκυος.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα