Πετρέλαιο και τράπεζες οδηγούν χαμηλότερα τη Wall Street

Η αποκλιμάκωση στην τιμή πετρελαίου, μετά το ράλι των τελευταίων ημερών, αλλά και η σημαντική πτώση στις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων οδηγούν χαμηλότερα τη Wall Street.

Πτώση που ξεπερνά το 1% για τον χρηματοοικονομικό κλάδο, με τα ETFs Bank και Regional Bank να εμφανίζουν απώλειες που διαμορφώνονται άνω του 2%.

Ταυτόχρονα η πτώση για το πετρέλαιο,

κοντά ή λίγο υψηλότερα από το 1%, πιέζει και τον ενεργειακό κλάδο, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι η αντιστροφή των τάσεων θα πρέπει να αποδοθεί και στην προσπάθεια των επενδυτών να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους, αφού τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό έφθασαν, κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, στο υψηλότερο επίπεδο αρκετών μηνών.

Απώλειες 0,41% για τον Dow Jones στις 17.930 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται 0,47% χαμηλότερα στις 2.109 μονάδες και τον Nasdaq να υποχωρεί 0,51% στις 4.949 μονάδες.
Την ίδια ώρα η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στις αγορές κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις αρκετών εξ αυτών να έχουν φθάσει σε ιστορικά χαμηλά.

Κλασσικότερο παράδειγμα το γερμανικό 10ετές, η απόδοση του οποίου διολίσθησε έως και το 0,026%, βάσει στοιχείων του Reuters. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου παραμένει κοντά στα χαμηλά έτους και φθάνει στο 1,67%, ενώ του 2ετούς υποχωρεί στο 0,76%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαΐου.

Αρκετή απογοήτευση προκάλεσε στους επενδυτές η δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε μία μακρά περίοδο χαμηλής ανάπτυξης, κάτι το οποίο θα έχει άσχημες συνέπειες.

Ανοδική στροφή για το δολάριο, με τον δείκτη δολαρίου να ενισχύεται σχεδόν 0,5%, αφού πρώτα άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Μαΐου. Στο 1,13 δολ. το ευρώ, ενώ στα 106,5 γεν διαμορφώνεται το δολάριο.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο θετικά μηνύματα στέλνει, εκ νέου, η αγορά εργασίας των ΗΠΑ, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να υποχωρούν στις 264.000, ενώ τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 0,6% τον Απρίλιο.

Στο ένα προς τρία το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη «φόβου» VIX να ανακάμπτει και να διαπραγματεύεται κοντά στο 14,4.

Keywords
Τυχαία Θέματα