Πετρέλαιο και εμπορεύματα πιέζουν τη Wall Street


Πτωτική πορεία για τις αμερικανικές μετοχές, καθώς υποχωρούν οι τιμές εμπορευμάτων και πετρελαίου και εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων της Fed, η οποία ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε στα 36,06 δολ. δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Μαρτίου, πριν «μαζέψει», ελαφρώς, τις απώλειές του και αγγίξει το επίπεδο των 36,6 δολαρίων. Ανάλογες πιέσεις ασκούνται

και σε αρκετά εμπορεύματα και κυρίως σε βασικά μέταλλα όπως ο χαλκός.

«Δύο διαδοχικές κακές συνεδριάσεις για τα εμπορεύματα, καθιστούν εκ νέου νευρικούς τους επενδυτές», τονίζει ο Jeremy Klein, στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities και προσθέτει ότι οι επενδυτές έχουν σαφώς στρέψει το ενδιαφέρον τους στη Fed και στο κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει σε μία νέα αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο.

Πτώση άνω του 1% για τις μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους εμπορευμάτων και ενέργειας, οι οποίες αποτελούν και τα μεγαλύτερα «βαρίδια» για τον S&P 500, ο οποίος υποχωρεί 0,57% στις 2.008 μονάδες.

Απώλειες 0,33% για τον Dow Jones στις 17.171 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,62% στις 4.720 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η Fed ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, ενώ αύριο θα προχωρήσει σε δημοσιοποίηση και των εκτιμήσεών της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενώ η επικεφαλής της Τζάνετ Γέλεν θα δώσει συνέντευξη Τύπου όπου θα αναλύσει τις θέσεις της τράπεζας.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,1% τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, ενώ υπήρξε και αναδιατύπωση των στοιχείων για τον Ιανουάριο, όπου τελικά οι λιανικές πωλήσεις είχαν σημειώσει πτώση 0,4% και όχι άνοδο 0,2% όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε στο 0,2% σε μηνιαία βάση, εκ νέου τον Φεβρουάριο, ενώ παρέμεινε αμετάβλητος σε ετήσια βάση.

Πτωτική κίνηση και για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,95% και του 10ετούς στο 1,94%.

Στο δύο προς έντεκα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον χρυσό να υποχωρεί κατά 12,30 δολάρια στα 1.232,80 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα