Περισσότεροι φόροι για όσους εγκαταλείψουν τη Βρετανία κι εγκατασταθούν στην Πολωνία!

Αφ' ότου η Βρετανία ψήφισε υπέρ του Brexit, οι Πολωνοί ηγέτες επιχειρούν να προσελκύσουν τις χιλιάδες οικονομικές θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο, αναμένοντας τις τράπεζες να αγκαλιάσουν τη χώρα τους για το ανυπόμονο νέο τους εργατικό δυναμικό, φθηνό χώρο γραφείων και ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία. Τώρα, όμως, η Πολωνία προσθέτει ένα λιγότερο φιλόξενο στοιχείο στο γήπεδο: υψηλότεροι φόροι

για πολλούς από τους ανθρώπους που μπορεί να καλύψουν θέσεις εργασίας που εισάγονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιτροπή της Κάτω Βουλής στις 24 Νοεμβρίου ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο αφαιρεί το ανώτατο όριο (πλαφόν) για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης που αντιστοιχούν σε μισθούς ύψους 127.890 ζλότι (36.000 δολάρια) ετησίως, επιβαρύνοντας τους εργαζομένους αλλά και τους εργοδότες τους με πρόσθετες εισφορές. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος για τράπεζες όπως η JPMorgan Chase & Co, η UBS Group AG και η Goldman Sachs Group Inc., οι οποίες δήλωσαν ότι θα μετατοπίσουν ορισμένες δραστηριότητες στην Πολωνία.

Η πρόταση είναι "κόκκινο φως" για τις εταιρείες που σκέφτονται επενδύσεις στη χώρα, σύμφωνα με την Ένωση Ηγετών Επιχειρήσεων, μια οργάνωση στην αγορά, της οποίας τα μέλη - όπως η Google, η HSBC Bank Plc και η Orange Poland SA - απασχολούν περισσότερους από 150.000 ανθρώπους στην Πολωνία. Ο σύλλογος δήλωσε ότι ο νόμος θα επηρεάσει περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων των εταιρειών του σε θέσεις εργασίας όπως η λογιστική και η τεχνολογία και πάνω από το 60% εκείνων που καταπιάνονται με την έρευνα και την ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα