Περιορισμένες απώλειες στις ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν μια σειρά οικονομικών στοιχείων και την πορεία των εμβολιασμών κατά της Covid-19.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,09% στις 409,85 μονάδες. Οι μετοχές του τομέα λιανικής υποχωρεί κατά 0,9% ενώ οι μετοχές τεχνολογίας και υπηρεσιών υγείας κέρδισαν 0,5%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,02%, o γερμανικός DAX με άνοδο 0,01%, o γαλλικός CAC 40 χάνει 0,09%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,02% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,29%.

Νωρίτερα,

στις ασιατικές αγορές πραγματοποιήθηκαν περιορισμένες συναλλαγές, καθώς πολλά χρηματιστήρια παρέμειναν κλειστά λόγω των εορτασμών για το Νέο Σεληνιακό Ετος. Κλειστές ήταν οι αγορές σε Κίνα, Νότια Κορέα και Ταϊβάν. Οι αγορές μετοχών, ομολόγων, συναλλάγματος και εμπορευμάτων της Κίνας θα είναι κλειστές έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Τα αμερικανικά futures των μεγαλύτερων δεικτών μετοχών υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και η Wall Street αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα με μέτρια κέρδη.

Πίσω στην Ευρώπη, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τη βρετανική οικονομία, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε συρρίκνωση 9,9% το 2020, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση στην παραγωγή από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα στοιχεία.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2020, ωστόσο, το βρετανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1%, καθώς η χώρα επέβαλε για ακόμα μια φορά εθνικό lockdown για να περιορίσει την εξάπλωση των μολύνσεων Covid.

Διαβάστε ακόμη:

Εξάμηνη παράταση για την υλοποίηση 9 δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Ποιες επιχειρήσεις εντάσσονται στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η επιστολή των εργαζομένων στο Μαξίμου – Δραματικές εξελίξεις

Keywords
Τυχαία Θέματα