Περιορισμένα κέρδη στη Wall Street - Καλπάζει το δολάριο

Οριακή άνοδο σημείωσαν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, καθώς η αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα αντισταθμίστηκε από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, που ενέτειναν τις ανησυχίες για επιβράδυνση.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,36% στις 25.717 μονάδες, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 0,35% στις 2.815 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,34% υψηλότερα στις 7.669 μονάδες.

Την ίδια ώρα το

δολάριο ρίχνει το ευρώ στο 1,1230 EUR/USD, με το δείκτη δολαρίου στις 97,25 μονάδες.

Ηοικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό ελαφρώς χαμηλότερο από ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, κυρίως λόγω των χαμηλότερων καταναλωτικών δαπανών, αλλά και του λιγότερο θετικού κλίματος για τις επιχειρηματικές επενδύσεις, που αναμένεται να συμπιέσουν την ανάπτυξη και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Οι επενδυτές εμφανίζονται, πάντως, αισιόδοξοι για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας, ευελπιστώντας ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε μία συμφωνία.

Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών αναμένεται να πραγματοποιήσουν τον όγδοο γύρο συνομιλιών, καθώς ορισμένα ζητήματα δεν έχουν επιλυθεί, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα υπάρξει μία περιορισμένη συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και την αγορά αμερικανικών ομολόγων, μετά την αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων, η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελεί προάγγελο ύφεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα