Περιφέρεια Αττικής: Θέλει κτίριο στην Αθήνα και δίνει 22 εκατ. ευρώ

Της Στεφανίας Σούκη

Εως το ποσό των 22 εκατ. ευρώ είναι διατεθειμένη να δώσει η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποκτήσει ένα κεντρικό κτίριο στην Αθήνα.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από ουκ ολίγες συζητήσεις, κατά το μακρινό αλλά και το πιο πρόσφατο παρελθόν, για την ανάγκη απόκτησης ιδιόκτητου κτιρίου, με το σκεπτικό ότι η Περιφέρεια καταβάλλει ποσό

περί τα 8,5 εκατ. ευρώ σε ενοίκια, ορισμένα από τα οποία μάλιστα, κατά τα λεγόμενα των ίδιων των στελεχών της, είναι υπέρογκα.

Το ακίνητο που ζητείται για αγορά θα πρέπει να είναι αυτοτελές και αυτόνομο, να βρίσκεται σε απόσταση έως 1.200 μέτρα από σταθμό του μετρό ή του ΗΣΑΠ και να έχει συνολική επιφάνεια μεταξύ 14.500 και 17.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.800 τ.μ. μπορεί να είναι υπόγεια, ενώ οι θέσεις στάθμευσης είναι επιπρόσθετες. Ο προϋπολογισμός για πλήρως διαμορφωμένο ακίνητο είναι μέχρι τα 22 εκατ. ευρώ, ενώ πέραν του ποσού αυτoύ δε θα γίνονται δεκτές προσφορές.

Από την πλευρά τους, οι ενδιαφέρομενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 14 Δεκεμβρίου. Πρόκειται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, για μία εξέλιξη, η οποία εν μέσω γενικότερης ανομβρίας στο εγχώριο real estate, εκλαμβάνεται ως θετική από την αγορά, δεδομένου ότι υφίστανται αυτή την περίοδο αρκετά κενά κτίρια σε όλη την Αθήνα.

Οι περιοχές οι οποίες προκρίνονται για την αγορά του ακινήτου είναι στα πέριξ του κέντρου της Αθήνας (π.χ. Ομόνοια, Μεταξουργείο) και σε βασικές λεωφόρους (π.χ. Κηφισίας, Συγγρού, Μεσογείων κ.τ.λ.) με στάσεις μετρό σε κοντινή απόσταση προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση.

Σημειωτέον ότι προ τριετίας, εν έτει 2013 και με το επιχείρημα πάλι ότι η Περιφέρεια Αττικής ήταν διασπαρμένη σε 38 κτίρια στο λεκανοπέδιο καταβάλλοντας 10 εκατ. ευρώ για ενοίκια ετησίως, είχε προταθεί από τον τότε Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό, να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικό κτίριο το ακίνητο του επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα, σε συνέχεια των προβλημάτων και των δικαστικών περιπετειών του τελευταίου λόγω οφειλών σε τράπεζες και Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα