Πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στην αμερικανική αγορά, με τις τεχνολογίες να ηγούνται της ανόδου, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Google.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,6% στις 25.385 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 2.734 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,6% υψηλότερα στις 7.390 μονάδες.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη καταγράφει ισχυρά κέρδη της τάξεως του 1,3%. Οι μετοχές παγκοσμίως πρόκειται να διαγράψουν τις μισές απώλειες που σημείωσαν

από τα ιστορικά υψηλά του 2018.

Ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες προσφέρει ο τεχνολογικός κλάδος, με την Amazon να ενισχύεται κατά 1,5%, τη Netflix να καταγράφει κέρδη 1,7%, την Apple να σημειώνει άνοδο 1,8% και το Facebook να διαπραγματεύεται στο +0,5%.

Ωστόσο, η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, σημειώνει οριακή πτώση 0,2%, καθώς, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών κέρδη που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία για το δ’ τρίμηνο του 2018, ανέφερε επίσης αυξημένα κόστη λειτουργίας και μειωμένες τιμές διαφημίσεων.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Estee Lauder σημειώνει «άλμα» άνω του 12%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων, ενώ αύξησε το guidance της για το 2019.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφέρει αποτελέσματα σχεδόν οι μισές από τις εταιρείες του S&P 500, με περίπου το 70% αυτών να έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με την The Earnings Scout.

Στοιχεία της FactSet υποδεικνύουν ότι τα εταιρικά κέρδη του α’ τριμήνου αναμένεται να εμφανίσουν μια πτώση 0,8%.

Μετά το κλείσιμο της Wall, αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα οι Disney, Electronic Arts, Snap και Spirit Airlines.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν, εν τω μεταξύ, με προσοχή την ομιλία του Τραμπ αργότερα σήμερα, καθώς θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, αλλά και την αμερικανική οικονομία.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί 1,3% στα 53,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,02% υψηλότερα στα 1.319 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,143 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,71%.

Keywords
Τυχαία Θέματα