Πέμπτη ημέρα απωλειών για Stoxx600 - Focus σε νέα αποτελέσματα

Σε αρνητικό έδαφος νωρίς το πρωί οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα σε νέα εταιρικά αποτελέσματα. Η εικόνα στην Ασία νωρίτερα ήταν μεικτή, καθώς οι αυξημένες πιέσεις στις αποδόσεις των ομολόγων παγκοσμίως ώθησαν την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας να αναλάβει δράση για τη διατήρηση των επιτοκίων εντός στόχων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο μετά

το άνοιγμα πτώση 0,3% με τους περισσότερους κλάδους σε αρνητικό έδαφος. Πρόκειται για την πέμπτη ημέρα πτώσης για τον διευρυμένο δείκτη, στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Νοέμβριο.

Νωρίτερα, ο FTSE100 -0,08%, o DAX -0,64%, o CAC40 -0,80%, o FTSE MIB -0,48%, o IBEX35 -0,60%

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα μια σειρά εταιρειών όπως Caixa Bank, BT και AstraZeneca.

Στο μεταξύ, η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 497 εκατ. ευρώ το 2017. Πρόκειται για την τρίτη χρονιά με ζημιές για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.

Η Philips Lighting ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου δομικά αποτελέσματα δ' τριμήνου,λόγω του σχεδίου περιστολής των δαπανών που υλοποιεί.

Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, που ενδέχεται να δώσουν στήριξη στις μετοχές και τα ομόλογα εάν συνεχιστεί η τάση της υγιούς ανάπτυξης στις προσλήψεις, με παράλληλη χαμηλή αύξηση μισθών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ξεκίνησε τη μέρα ευρισκόμενο σε υψηλά πολλών ετών έναντι δολαρίου και γεν, λόγω προσδοκιών για σφιχτότερη νομισματική πολιτική στην ευρωζώνη, ωστόσο αργότερα η δυναμική αυτή μειώθηκε, με το ευρώ πριν λίγο να βρίσκεται στο 1,2501 έναντι του δολαρίου με οριακή πτώση 0,06%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο διαπραγματεύτηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015 στη Νέα Υόρκη, λόγω αισιοδοξίας για την προσφορά και τη ζήτηση μαύρου χρυσού.

Το αργό WTI σημείωσε άνοδο στα 66,08 δολ/βαρέλι, σε υψηλό μιας εβδομάδας. Τέλος, το Bitcoin συνεχίζει να διολισθαίνει κάτω από τα 9.000 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα