Παρουσιάστηκε το νέο χαρτονόμισμα των 5 λιρών με το πρόσωπο του Τσόρτσιλ

Η ΒοΕ (Τράπεζα της Αγγλίας) παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο του πρώτου πλαστικού της χαρτονομίσματος την Πέμπτη, το οποίο θα φέρει το πρόσωπο του Winston Churchill.

"Το χαρτονόμισμα από πολυμερές αποτελεί μεγάλη καινοτομία. Είναι πιο καθαρό, πιο ασφαλές και πιο δυνατό", ανέφερε ο Mark Carney στο Blenheim Palace, γενέτειρα του Churchill στο Oxfordshire. "Tα χαρτονομίσματα από πολυμερές επιβιώνουν μία στάλα χυμένου κόκκινου κρασιού, στάχτη από πούρο, το δάγκωμα ενός μπούλντογκ, ακόμη και το πλύσιμο".

Τα χαρτονομίσματα των πέντε λιρών τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου

και τα οποία αποτελούν την πρώτη προσπάθεια της κεντρικής τράπεζας της χώρας για τύπωμα σε πολυμερές θα ακολουθηθούν από χαρτονόμισμα 10 λιρών με την Jane Austen και 20 λιρών με τον ζωγράφο J.M.W. Turner μέχρι το 2020. Τα νέα χαρτονομίσματα είναι πιο ασφαλή και πιο ανθεκτικά από τα χάρτινα, σύμφωνα με την ΒοΕ.

Το τωρινό χαρτονόμισμα με το πρόσωπο της Elizabeth Fry θα παύσει να ισχύει από τον Μάιο του 2017 όταν και θα πρέπει να ανταλλαχθεί στην κεντρική τράπεζα. Περίπου 20 χώρες χρησιμοποιούν πολυμερή χαρτονομίσματα όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα