Παρελήφθη το μηχάνημα με ακτίνες Χ για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Παπανάτσιου: Το scanner γαι την πάταξη του λαθρεμπορίου θα καλύψει το κονδύλι για το κοινωνικό εισόδημα - Ο φορητός ανιχνευτής είναι δωρεά της Παπαστράτος στην τελωνειακή Υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ

Η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου αποτέλεσαν μια από τις πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης που υποστήριξε ότι, πέραν των άλλων, μια βασική διαφορά που θα έχει από τις προηγούμενες θα είναι ότι θα βάλει στο στόχαστρο ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που κατά κανόνα κρύβονται πίσω από τα κυκλώματα της μεγάλης φοροδιαφυγής και του μεγάλου λαθρεμπορίου.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

– ΑΝΕΛ έχει ακολουθήσει πάντως τη γνωστή συνταγή της φοροεισπρακτικής πολιτικής που θίγει αδιακρίτως τους πολλούς και τους οικονομικά αδύναμους.

Πριν από έναν χρόνο ανακοινώθηκε η δωρεά κινητού x-ray scanner αξίας 2 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Παπαστράτος στο ΥΠΟΙΚ με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού. Εναν χρόνο μετά το μηχάνημα παρελήφθη παρουσία της υφυπουργού Οικονομικών, κας. Κατερίνας Παπανάτσιου.

To scanner που δώρισε πέρυσι τον Δεκέμβριο η Παπαστράτος

Όπως δήλωσε η ίδια, τα προηγούμενα χρόνια τα έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ήταν χαμηλά σε σχέση με τον μέσο όρο στην ΕΕ., για να προσθέσει ότι το λαθρεμπόριο ήταν που έφταιγε για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και όχι οι χαμηλοί συντελεστές. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι τα έσοδα που σύντομα θα επιτευχθούμν με τη βοήθεια τπυ scanner θα καλύψουν και το κονδύλι που απαιτείται για το κοινωνικό εισόδημα, το οποίο ανέρχεται σε 700 εκατ. ευρώ ετησίως. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κονδύλι έχει αποτελέσει «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

«Οι προηγούμενες ηγεσίες δεν είχαν την πολιτική βούληση, εμείς την έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής, ανέφερε ότι το νέο μηχάνημα σκάνερ θα ελέγχει 20-80 κοντέινερ την ώρα. Όπως είπε, «συντόμως θα παραγγείλουμε άλλα 3 και σταδιακά θα φτάσουμε στα 12». Παράλληλα, περιέγραψε και άλλες δράσεις, όπως το νέο συντονιστικό Κέντρο κατά του λαθρεμπορίου, αυξημένους ελέγχους κλπ

Keywords
Τυχαία Θέματα