Παραμένει επί του παρόντος η Dogus στον «Αστέρα»

Παραμένει επί του παρόντος στο μετοχικό σχήμα του «Αστέρα» Βουλιαγμένης η τουρκική Dogus, για την οποία τα σενάρια περί αποχώρησης εμμένουν μάλιστα φούντωσαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα μετά την επικράτηση της Ακτωρ Παραχωρήσεις για τη μαρίνα Αλίμου.

Κι αυτό γιατί στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-auction), που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε αυτού του είδους τους διαγωνισμούς, ναι μεν μπήκαν και οι τρεις διεκδικητές (Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε., AΒΙΑΡΕΠΣ Ελλάς

- Α.Ε. Γιώτινγκ και Θαλάσσιου Τουρισμού Κόσμος Ελλάς, Lamda Dogus Α.Ε.Συμμετοχών και Αξιοποίησης Τουριστικών Λιμένων), ωστόσο με υψηλότερες οικονομικές προσφορές χτύπησαν τελικά οι δύο πρώτοι, με αποτέλεσμα η μαρίνα να καταλήξει στην Ακτωρ Παραχωρήσεις.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Astir Palace Βουλιαγμένης Στέλιος Κουτσιβίτης, όταν ρωτήθηκε την περασμένη εβδομάδα -στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου «Four Seasons» στο εμβληματικό συγκρότημα- για το ενδεχόμενο αποχώρησης από το σχήμα του «Αστέρα» της τουρκικής Dogus, μετά και την αποχώρηση της τελευταίας από το σχήμα του «Hilton» Αθηνών λόγω των θεμάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει, ανέφερε ότι η μετοχική σύνθεση παραμένει ως έχει.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον το συγκρότημα ελέγχεται από το τουρκοαραβικό σχήμα των επενδυτών της Jermyn Street, με τη συμβολή της AGC Equity Partners από το Λονδίνο και τη συμμετοχή των επενδυτικών funds από το Αμπού Ντάμπι και το Κουβέιτ, αραβικών κεφαλαίων και του τουρκικού ομίλου της Dogus.

Στ. Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα