Παραιτήθηκε ο CEO της BT Group

Την παραίτηση του δ/νοντος συμβούλου της Gavin Patterson ανακοίνωσε ο βρετανικός operator τηλεπικοινωνιών ΒΤ Group. Ο Patterson ήταν ο διευθύνων σύμβουλος από το 2013 και αυτή είναι η δεύτερη ηχηρή παραίτηση στον κλάδο το τελευταίο διάστημα, καθώς πρόσφατα και η Vodafone, ο κύριος ανταγωνιστής της BT στην αγορά τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε την παραίτηση του CEO της.

Η BT, η οποία κάνει

προσπάθειες να βελτιώσει την αύξηση των εσόδων αποδύεται τώρα στην επιχείρηση εντοπισμού ενός νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της BT ευελπιστεί να έχει βρει τον αντικαταστάτη του Patterson εντός του β' εξαμήνου του 2018.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Patterson, ο οποίος είναι ήδη 14 χρόνια στη BT, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως ότου βρεθεί ο άνθρωπος που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα πολλά προβλήματα του βρετανικού γίγαντα τηλεπικοινωνιών.


Ο πρόεδρος της BT, Jan du Plessis, δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο υποστηρίζει τη στρατηγική που έθεσε πρόσφατα ο Gavin και η ομάδα του. Η ευρύτερη αντίδραση στην πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μας έδειξε, ωστόσο, στον Gavin και εμένα ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή ηγεσίας για την επίτευξη αυτής της στρατηγικής ».

Η στρατηγική περιλαμβάνει τη μείωση των εξόδων. Τα έσοδα της ΒΤ υποχώρησαν κατά 3% στα 5,96 δισ. στερλίνες το δ' τρίμηνο του 2017, ενώ η πρόβλεψη για τη χρήση 2018-2019 είναι πτώση 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα