Παραιτήθηκε λόγω Συρίας ο CEO της LafargeHolcim

Την παραίτησή του υπέβαλε ο CEO της γαλλοελβετικής εταιρείας LafargeHolcim Ltd. Eric Olsen, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη θέση του στις 15 Ιουλίου, εν μέσω έρευνας που διεξάγεται σχετικά με οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας με ένοπλες ομάδες της Συρίας, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει εν λειτουργία εργοστάσιο τσιμέντου στη χώρα – εικάζεται ότι τα χρήματα κατέληξαν στα χέρια του

αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

«Ο πιθανός ρόλος και η ανάμειξη του Eric Olsen είναι υπό διερεύνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή τη η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το ΔΣ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο CEO δεν έφερε ευθύνη, ούτε ότι ήταν σε γνώση του τυχόν εσφαλμένες ενέργειες.

Σε άλλη ανακοίνωση , η εταιρεία ανέφερε ότι Olsen θα αποχωρήσει στις 15 Ιουλίου και ότι χρέη προσωρινού CEO αναλαμβάνει ο πρόεδρος Beat Hess, για το διάστημα αναζήτησης νέου δ/νοντος συμβούλου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Olsen εξήγησε πως η απόφαση να παραιτηθεί «οδηγείται από την πεποίθησή μου πως θα συνδράμει στην επίλυση των ισχυρών εντάσεων που έχουν πρόσφατα ανακύψει γύρω από την υπόθεση της Συρίας».

«Παρότι σε καμία περίπτωση δεν είχα ανάμειξη, δεν είχα καν γνώση, για οποιαδήποτε αδικοπραγία, πιστεύω πως η αποχώρησή μου θα συνδράμει στην επιστροφή της ηρεμίας σε μια εταιρία που έχει εκτεθεί για μήνες με αυτή την υπόθεση», δήλωσε.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η αποχώρηση Olsen έρχεται μετά την αποκάλυψη, προκαταρκτικών ευρημάτων εσωτερικής έρευνας από τη LafargeHolcim τον περασμένο μήνα, σχετικά με δραστηριότητές της στη Συρία το 2013 και το 2014, που συνδέονται με υποτιθέμενες πληρωμές προς κάποιες ένοπλες ομάδες, με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας εργαζομένων της σε εργοστάσιο.

«Φαίνεται από την έρευνα πως η τοπική εταιρία προσέφερε κεφάλαια σε τρίτα μέρη για να κλείσει συμφωνίες με μια σειρά από αυτές τις ένοπλες ομάδες, περιλαμβανομένων μερών κατά των οποίων είχαν θεσπιστεί κυρώσεις, προκειμένου να διατηρηθούν οι δραστηριότητες και να διασφαλιστεί ασφαλές πέρασμα εργαζομένων και προμηθειών από και προς το εργοστάσιο», είχε γνωστοποιήσει τότε η LafargeHolcim.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η εταιρία επεσήμανε πως «μια σειρά μέτρων που είχαν ληφθεί για να συνεχιστούν με ασφάλεια οι δραστηριότητες στο συριακό εργοστάσιο ήταν απαράδεκτα και έγιναν σημαντικά σφάλματα κρίσης, που ήταν αντικρουόμενα στον ισχύοντα κώδικα δεοντολογίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα