Παραιτείται ο CEO του Web Summit μετά τα σχόλια κατά του Ισραήλ

Ο Πάντι Κόσγκρεϊβ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Web Summit καθώς οι δηλώσεις του μετά τις επιθέσεις στο Ισραήλ προκάλεσαν την αποχώρηση συμμετεχόντων υψηλού προφίλ από την έκθεση, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Alphabet Inc. και Meta Inc.

Το Web Summit θα διορίσει νέο διευθύνοντα σύμβουλο το συντομότερο δυνατό και η έκθεση, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 13 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα, θα διεξαχθεί όπως είχε προγραμματιστεί, ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωση που έστειλαν με mail

το Σάββατο.

“Δυστυχώς, τα προσωπικά μου σχόλια λειτουργούν αντιπερισπασμός για την εκδήλωση και την ομάδα μας, τους χορηγούς μας, τις startups και τους ανθρώπους που την παρακολουθούν”, ανέφερε ο Κόσγκρεϊβ στην ανακοίνωση. “Ζητώ και πάλι ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε πληγή προκάλεσα”.

Ο Κόσγκρεϊβ είχε στείλει μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), η οποία έλεγε ότι “τα εγκλήματα πολέμου είναι εγκλήματα πολέμου ακόμη και όταν διαπράττονται από συμμάχους”, απευθυνόμενος στην απάντηση του Ισραήλ στη Χαμάς. Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν αντιδράσεις από διάφορους επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων και ιδρυτές τεχνολογίας.

Ο Κόσγκρεϊβ δημοσίευσε μια συγγνώμη στο ιστολόγιο του Web Summit λίγες ημέρες αργότερα και δήλωσε ότι λυπάται που προκάλεσε “βαθιά πληγή” για το περιεχόμενο της δήλωσής του. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει μια εκστρατεία που καλούσε ομιλητές και χορηγούς να αποχωρήσουν από την έκθεση, η οποία είχε περισσότερους από 70.000 συμμετέχοντες πέρυσι.

Εκτός από την Google και τη Meta της Alphabet, η Amazon.com Inc., η Intel Corp., η Siemens AG και η Stripe Inc. και μια σειρά από επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων δήλωσαν ότι ακύρωσαν τα σχέδιά τους να έρθουν στην έκθεση. Μια ομάδα ισραηλινών επενδυτών εξέδωσε κοινή δήλωση με την οποία ζητούσε μποϊκοτάζ της εκδήλωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ισραηλινού ειδησεογραφικού ιστότοπου Calcalist.

Διαβάστε ακόμη   

Αμερικανικά ομόλογα: Εκτινάχθηκε στο 5% η απόδοση του 10ετούς – Για πρώτη φορά από τις 20/7/2007

Ρεύμα: Παίρνουν ξανά φωτιά τα τιμολόγια τον Νοέμβριο – Άλμα στις τιμές

Ξεπερνά και τις προβλέψεις της Αθήνας η S&P: Αύξηση ΑΕΠ 2,5% εφέτος και μέση ανάπτυξη 2,6% την τριετία 2024-2026

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα