Παράδοση 11 νέων ασθενοφόρων στην Περιφέρεια Ηπείρου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/07/2016, στο Σταθμό του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των 11 νέων ασθενοφόρων, τα οποία θα εξοπλίσουν τους Σταθμούς του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης

Καραγιάννης, Μάριος Κάτσης, Κωνσταντίνος Μπάρκας, Ιωάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ηπείρου, ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Από τα 11 νέα ασθενοφόρα που παραδόθηκαν σήμερα, τα 6 θα εξοπλίσουν τον Παράρτημα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, 2 τον Τομέα της Άρτας, 2 τον Τομέα της Πρέβεζας και 1 τον Τομέα Ηγουμενίτσας.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Μίλτος Μυλωνάς αφού αναφέρθηκε στην εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, χαρακτήρισε τους διασώστες του ΕΚΑΒ ως τους καλύτερους της Ευρώπης και έθεσε ως προτεραιότητα της διοίκησης την παροχή σύγχρονων μέσων.

Ο αναπληρωτής υπουργός κος Παύλος Πολάκης, αφού ανέφερε πως η τελευταία μαζική προμήθεια ασθενοφόρων πραγματοποιήθηκε το 2004, με κόστος 94.000 € ανά ασθενοφόρο, περιέγραψε την μακρά και πολυδαίδαλη διαδρομή ενός διαγωνισμού που ξεκίνησε το 2008 και επειδή «κάποιοι δεν τα έβρισκαν στη μίζα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε παρέμενε ανολοκλήρωτος. Με πολιτική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και μετά από ασφυκτική πίεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ολοκληρώθηκε το ένα κομμάτι του διαγωνισμού, που αφορούσε στην προμήθεια 90 ασθενοφόρων με κόστος 48.000 ευρώ ανά ασθενοφόρο, ενώ προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός για άλλα 115, αφού ο προηγούμενος προέβλεπε ότι θα αγοράζονταν με κόστος 63.000 ευρώ ανά ασθενοφόρο, γεγονός που δεν δικαιολογούνταν από τις διαφορές στις προδιαγραφές τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλει η ηγεσία του Υπουργείου για τη στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη συμπεριφορά μερίδας των ΜΜΕ, τα οποία δεν αναφέρονται καθόλου στην εξέλιξη των διαγωνισμών που αφορούν στις προσλήψεις, όπως για παράδειγμα ο διαγωνισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά στη στελέχωση των ΜΕΘ και από τον οποίο ήδη έχουν διοριστεί 50 ιατροί και 140 νοσηλεύτριες.

Ο κος Πολάκης σημείωσε πως η Δημόσια Υγεία αλλάζει σελίδα μετά την ισορρόπηση του συστήματος, που επιτυγχάνεται μέρα με τη μέρα. Επίσης αποκάλυψε ότι μετά από ανασχεδιασμό της χρήσης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ θα στηριχθεί μαζικά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφού θα ενισχυθούν 350 δομές της με 4.000 νέες θέσεις προσωπικού.
Όσο αφορά το ΕΚΑΒ, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη προσληφθεί 187 διασώστες, ενώ άλλες 100 νέες θέσεις θα προκηρυχθούν σε περιοχές που θα μείνουν κενά μετά από εσωτερικές μετακινήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά μετά από δημόσια πρόσκληση.

Τέλος, ο κος Πολάκης αναφέρθηκε στα εναέρια μέσα διακομιδής και τόνισε ότι θα χρησιμοποιηθούν 6 ελικόπτερα τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος, καθώς και δικινητήρια Huey των Ενόπλων Δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα