Παπανάτσιου: Στο τέλος του έτους η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών

Την εκτίμηση ότι έως τέλος του έτους θα υλοποιηθεί η μνημονιακή υποχρέωση για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων που θα οδηγήσει και σε μειωμένο ΕΝΦΙΑ για πολλές περιοχές της χώρας εξέφρασε η κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Έχουμε δεσμευτεί και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο υπουργείο μας για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Ήδη για τον ΕΝΦΙΑ 2017 μια από τις περιοχές – ο Νέος Βουτζάς - έχει υπολογιστεί

με χαμηλότερη αντικειμενική αξία και εως τέλους έτους πιστεύουμε να έχει ολοκληρωθεί η έκθεση για όλες τις περιοχές» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση παραδέχθηκε πως «κατά τα χρόνια κρίσης οι πολίτες επιβαρύνθηκαν με φόρους και μειώθηκε το εισόδημα τους» για να υποστηρίξει στην συνέχεια πως «η κυβέρνησή μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για δίκαιη φορολογική πολιτική». Ωστόσο απέκλεισε κάθε προοπτική μείωσης του συνολικού ποσού που εισπράττει το κράτος από τον ΕΝΦΙΑ λέγοντας πως «η χώρα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένο ποσό είσπραξης από τον συγκεκριμένο φόρο και αυτό καθορίζει την πολιτική μας».

Είπε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών σημειώνοντας ότι «για το 2016 το 38,5 % φυσικών προσώπων κλήθηκε να πληρώσει λιγότερο ΕΝΦΙΑ, το 26% το ίδιο και το 25% τα ων φυσικών προσώπων κλήθηκε να πληρώσει περισσότερο. Αυτό θα ισχύσει και για το 2017».

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα