Ξεκινά από 1η Ιουλίου η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Της Ελένης Στεργίου

Ενιαία έκπτωση 15% σε όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές μέσης και χαμηλής τάσης αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, δίνοντας ανάσα σε εκατομμύρια καταναλωτές. Βασική προϋπόθεση, σύμφωνα με τον πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, να εξοφλούν τους λογαριασμούς ή να τηρούν τους διακανονισμούς.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτακης, το μέτρο αφορά την μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών και πρόκειται για τη μοναδική έκπτωση μείωση τιμολογίων στα χρονικά της ΔΕΗ.

Η έκπτωση αφορά τους λογαριασμούς από την 1η Ιουλίου και θα φαίνεται στον επόμενο λογαριασμό από αυτόν που εξοφλήθηκε έγκαιρα ή με μικρή καθυστέρηση τριών εργάσιμων ημερών.

Αναφορικά με τη ρύθμιση χωρίς προκαταβολή, που ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ, θα ισχύει μέχρι 31 Ιουλίου και μετά θα είναι μειωμένες οι προκαταβολές με έως 36 δόσεις και με κατώτατο όριο τις 18 δόσεις Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Παναγιωτακης μέχρι τώρα έχουν γινει 180 χιλιάδες διακανονισμοί και ρυθμίστηκαν 575 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, αυτή τη στιγμή τα χρέη προς τη ΔΕΗ διαμορφώνονται ως εξής: 380 εκατ. ευρώ είναι η υψηλή τάση, 260 εκατ. ευρώ τα χρέη του δημοσίου και 1,75 δισ. χρέη πελατών μέσης και χαμηλής τάσης.

Ο κ. Παναγιωτακης ανέφερε οτι επιχειρηματικά η ΔΕΗ προσδοκά την αύξηση της ρευστότητας και της κερδοφορίας, ώστε να μειωθούν οι επισφαλείες (περίπου 900 εκατομμύρια πέρυσι).

Keywords
Τυχαία Θέματα