Πάμε καλά;

Έπεσα χθες βράδυ τυχαία σε ένα κείμενο, που έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Βουλγαρία, για το μέγα πρόβλημα με τα αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα.
Δηλαδή για τη στέρηση του δικαιώματος του ανθρώπου στο θάνατό του, την προσβολή στους νεκρούς.

Αξίζει να αναφέρω ένα απόσπασμα, από όσα γράφει: «Ο πρώτος νόμος για την αποτέφρωση έγινε στην Ελλάδα το 2006! Δώδεκα χρόνια τώρα προστίθενται υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα, νέοι νόμοι - δύο έχω ψηφίσει

και εγώ! - αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Κενό γράμμα και οι διακηρύξεις των Δημάρχων που κάθε τόσο δίνουν και μια νέα ημερομηνία. Έτσι 100 σοροί κάθε εβδομάδα «ξενιτεύονται» για αποτέφρωση (περίπου 1 στους 30 θανάτους)…

…Δεν μιλώ για την ταλαιπωρία, δεν μιλώ για τα χρήματα, μιλώ για την προσβολή…

…Το δικαίωμα στην αποτέφρωση κατοχυρώθηκε στην Μεγάλη Βρετανία το 1884 και στην Γαλλία το 1887. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η αποτέφρωση είναι σήμερα ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. 80% στην Σουηδία, 55% στην Γερμανία, 50% στην Πορτογαλία και την Ισπανία, 20% στην Ιταλία - η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει αποδεχθεί την αποτέφρωση εδώ και 52 χρόνια! Στην Ελλάδα, όμως, οι δικοί μας επιμένουν. Δεν τους πειράζει το εμπόριο και το παζάρι στα μεγάλα νεκροταφεία (οι νεκροί μας σε τρία χρόνια ξεθάβονται μέσα σε απίστευτες τραγελαφικές καταστάσεις). Τους πειράζει η αποτέφρωση…»!

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά ταυτόχρονα, μου ήρθαν κι άλλα τρελά κι αλλόκοτα, που συμβαίνουν στη χώρα του Παράλογου:

Δικαστές αθωώνουν έναν μνησίκακο Μητροπολίτη, που επιτίθεται και παρακινεί σε βία κατά πολιτών για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Άλλοι δικαστές αθωώνουν πολιτικό, παρότι είχε προτρέψει σε πολίτες να λιντσάρουν δήμαρχο, επειδή διαφωνούσε μαζί του πολιτικά.

Πάλι, κάποιοι άλλοι δικαστές, αποφάσισαν να μετατρέψουν τα σχολεία σε κατηχητικά και να παίρνουν οι μαθητές, όχι απολυτήριο, με βάση τις γνώσεις τους, αλλά βεβαίωση θρησκευτικής προσήλωσης.

Και κάποιοι απίθανοι στέλνουν εξώδικα σε βουλευτές απειλώντας τους με εκτέλεση εάν υπάρξει συμφωνία με γειτονική χώρα για την ονομασία της!

Keywords
Τυχαία Θέματα