Πάλι πάνω από τις 23.000 μονάδες ο Dow - Άνοδος για την IBM

O Dow Jones ξεπέρασε και πάλι τις 23.000 μονάδες την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου από την πλευρά της IBM. Ο δείκτης ανέβηκε νωρίτερα κατά 116 μονάδες καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό ρεκόρ.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,49% στις 23.110 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,03% στις 2.560 μονάδες και ο Nasdaq εμφανίζει οριακές απώλειες 0,09% στις 6.617 μονάδες.

Ο δείκτης ξεπέρασε τις 23.000 και

την Τρίτη, αλλά τελικά έκλεισε λίγο πιο κάτω ενώ διαπραγματεύθηκε πάνω από τις 23.000 μόλις 76 ημέρες μετά την πρώτη κατάρριψη του ρεκόρ όταν ξεπέρασε τις 22.000 μονάδες.

«Εφόσον έχουμε σταθερή οικονομία και εύλογα κέρδη, η πορεία της ελάχιστης αντίστασης παραμένει υψηλότερη», δήλωσε ο Jack Ablin, επικεφαλής επενδυτικής εταιρείας στην BMO Private Bank.

Η ΙΒΜ ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 3,30 δολαρίων με έσοδα 19,15 δισ. δολάρια. Η δημοσκόπηση αναλυτών από το Reuters ανέμεναν ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει κέρδη 3,28 δολάρια ανά μετοχή σε πωλήσεις 18,6 δισ. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο κατά 8% στην αρχή της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με το Scout Outcomes, η συγκεκριμένη περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει καλά, με πάνω από το 80% των εταιρειών να έχουν αναφέρει κέρδη, ενώ το 73% έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις πωλήσεων.

«Τα κακά νέα είναι ότι ο ρυθμός αύξησης των κερδών από έτος σε έτος έχει επιβραδυνθεί από το τελευταίο τρίμηνο, αλλά εξακολουθεί να τρέχει πολύ πάνω από την μακροπρόθεσμη τάση», δήλωσε ο Nick Raich, CEO του Earnings Scout

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν σήμερα και οι εταιρείες Abbott Labs , M ​​& T Bank και Supervalu.

Η Northern Trust επίσης ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου, με κέρδη και πωλήσεις πάνω από τις εκτιμήσεις με αποτέλεσμα η μετοχή της να εμφανίσει άνοδο κατά 5%.
Η United Continental, το eBay και η American Express αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα εντός της μέρας.

Οι μετοχές καταγράφουν ράλι αυτή τη χρονιά καθώς οι τρεις κύριοι δείκτες έχουν σημειώσει άνοδο άνω του 10%.

Keywords
Τυχαία Θέματα