Παίρνει μπροστά η αγορά εταιρικών ομολόγων

Του Δημήτρη Παφίλα

Διέξοδο στην χρηματοδότηση εταιρειών εκτιμάται ότι, θα προσφέρει η νεοσύστατη αγορά εταιρικών ομολόγων, διαδικασία η οποία ήταν πάγιο αίτημα της χρηματιστηριακής αγοράς. Η νέα αγορά, ήδη έχει 3-4 εταιρείες οι οποίες ανάλογα με την πορεία τους, θα προσελκύσουν και άλλες προκειμένου να βρουν διέξοδο επιχειρηματικά σχέδια που δεν εκτελούνται εξαιτίας και της αδυναμίας των τραπεζών.

Σήμερα, το απόγευμα, μετά την λήξη της

συνεδρίασης, θα διοργανωθεί επίσημη τελετή επ΄ ευκαιρία της έναρξης διαπραγμάτευσης του πρώτου εταιρικού ομολόγου της MLS, ύψους 4 εκατ. ευρώ και ονομαστικής αξίας κάθε ομολόγου 10.000 ευρώ με κουπόνι 5,30%. Ήδη σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στους αγοραστές υπάρχει ένας στην τιμή 97 και στους πωλητές 20.000 τεμάχια με τιμή 100,10.

Ως προς το ποιες εταιρείες προετοιμάζουν νέες εκδόσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει με την Φουρλής η οποία προετοιμάζει έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 40 εκατ. ευρώ με κουπόνι 5%, ενώ και η Eurobank προετοιμάζει έκδοση για λογαριασμό τρίτης εταιρείας, ύψους 60 εκατ. ευρώ. Το κουπόνι των ομολογιακών σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το δικαιοπρακτικό 5,30%.

Keywords
Τυχαία Θέματα