Πάιατ: Ισχυρή υποστήριξη της διακυβέρνησης Τραμπ στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας


Την ισχυρή υποστήριξη της διακυβέρνησης Τραμπ στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια δείπνου που έγινε στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Πάιατ επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα

ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή». Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα αναφέρθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα. Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα στιγμή για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Οι δηλώσεις του κ. Πάιατ έγιναν σε δείπνο που διεξήχθη τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του Greek Investment Roadshow 2018, που συνδιοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, που ανέφερε ότι όντας παρών σε παρόμοιες εκδηλώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, μπορεί πλέον να δηλώσει με απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα.

«Είμαστε μόλις λίγες εβδομάδες μακριά από την έξοδο από το μνημόνιο, αλλά η αλλαγή υπάρχει ήδη», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται, γεγονός που επιβεβαιώνεται από όλους τους δείκτες.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, το 2016 και το 2017 είχαμε περισσότερες επενδύσεις απ' ότι τα πρώτα πέντε χρόνια της κρίσης μαζί. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι σταδιακά αφήνουμε την κρίση πίσω μας. Σίγουρα υπάρχουν ισχυρές προκλήσεις μπροστά μας και πρέπει να γίνει πολύ δουλειά και σας χρειαζόμαστε όλους να στηρίξετε αυτήν την αλλαγή», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα