Παγκόσμιο sell off στα ομόλογα

Κοντά σε υψηλό επτά μηνών το δολάριο - Ράλι για τα μέταλλα

Bαθαίνει το παγκόσμιο sell off για τα ομόλογα εν μέσω αυξανόμενων φημών ότι οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται πιο κοντά στον περιορισμό της πολιτικής τόνωσης της οικονομίας. Υποχωρούν και οι μετοχές μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιρειών, όπως η Amazon και η Anheuser-Busch InBev.

Οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων σε ΗΠΑ,

Γερμανία και Αυστραλία αυξήθηκαν και έφτασαν στα επίπεδα του περασμένου Μαΐου, με τους επενδυτές να αναμένουν αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed πριν εκπνεύσει το έτος.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI υποχώρησε για τέταρτη ημέρα, ενώ ο δείκτης για τα futures των αμερικανικών μετοχών υποχώρησε επίσης.

Τα βιομηχανικά μέταλλα και τα σιδηρομεταλλεύματα στην Κίνα σημείωσαν άνοδο, ενώ το πετρέλαιο έμεινε κάτω από τα 50 δολ/βαρέλι την ώρα που ξεκινούν οι συνομιλίες του ΟΠΕΚ στη Βιέννη. Δείκτης για την ισχύ του δολαρίου πλησίασε σε υψηλά 7 μηνών πριν τις ανακοινώσεις για το αμερικανικό ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο.

Στο μεταξύ, οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed φέτος ανέβηκαν κατά 5 μονάδες στο 73%, ενώ και η Βρετανία που ανακοίνωσε ταχύτερη του αναμενόμενου επέκταση, εξουδετέρωσε τις προσδοκίες για μείωση του κόστους δανεισμού του χρόνου. Και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας προειδοποίησε ότι οι αποδόσεις των πιο μακροπρόθεσμων ομολόγων ίσως αυξηθούν.

Η απόδοση στα αμερικανικά 10ετή αυξήθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 1,86% νωρίτερα. Στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία οι αποδόσεις στα αντίστοιχα 10ετή ανέβηκαν κατά 6 μ.β., ενώ στη Γερμανία και τη Γαλλικά αυξήθηκαν κατά 1 μ.β.

Παράλληλα, ο Stoxx Europe 600 υποχώρησε για πέμπτη ημέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα