Π. Τόμσεν: Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους

Καλωσόρισε την συμφωνία δανειστών – Αθήνας ο Πολ Τόμσεν, δηλώνοντας την ικανοποίηση του ΔΝΤ για το γεγονός πως πλέον όλες οι πλευρές αναγνώρισαν ότι « το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο».

«Καλωσορίζουμε το ότι αναγνωρίζεται από όλα τα μέλη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Καλωσορίζουμε ότι όλοι αναγνωρίζουν

ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και δεν μπορεί να στηριχθεί σε ίδιες προσπάθειες. Καλωσορίζουμε ότι συζητήθηκε από τις μεθοδολογίας για το πως θα καθοριστεί η βιωσιμότητα και οι στόχοι ελάφρυνσης του χρέους», ανέφερε.

Ο Πολ Τόμσεν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «συμφωνία για την ξεχωριστή υπηρεσία εσόδων» την η οποία χαρακτήρισε «σημαντική».

«Το ταμείο έχει συναινέσει στο πρόγραμμα. Θα προτρέψουμε το δικό μας Δ.Σ. Ότι πρόκειται για μία συμφωνία επ' ωφελεία του ταμείου. Θα προτείνουμε ότι τα μέτρα θα αποδώσουν καρπούς», τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι αυτό που τελικά θα αποφασίσει την συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα