Ώθηση 200 μονάδων στο άνοιγμα έδωσαν στον Dow Jones οι εμπορικές συνομιλίες

Με κέρδη άνοιξε η Wall Street την Παρασκευή, εν μέσω αυξανόμενων ελπίδων για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς οι μετοχές βρίσκονταν στο δρόμο τους για άλλο ένα σερί εβδομαδιαίων κερδών.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average έκανε άλμα 241 μονάδων στο άνοιγμα, καθώς η J.P. Morgan Chase και η Caterpillar

ανέφεραν κέρδη στα οικονομικά τους αποτελέσματα. Ο S&P 500 κέρδισε 0,85%, με επικεφαλής τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την τεχνολογία.

Ο Nasdaq Composite σκαρφάλωσε 0,4% στο κουδούνι του ανοίγματος.

Οι Dow και Nasdaq βρίσκονται και οι δύο σε τροχιά για τα όγδοα συνεχόμενα εβδομαδιαία κέρδη τους.

"Είμαι λίγο έκπληκτος που η αγορά κατάφερε να διατηρήσει αυτή την ανοδική τροχιά σε αυτό το επίπεδο", δήλωσε ο Daniel Deming, διευθύνων σύμβουλος της KKM Financial. "Είχαμε ένα μικρό «λόξυγκα» την περασμένη εβδομάδα, αλλά έφυγε γρήγορα από την αγορά. Αυτό μου λέει ότι υπάρχουν ακόμα κεφάλαια που προσπαθούν να επιδιώξουν υψηλότερες αποδόσεις ή τουλάχιστον να αναλάβουν μεγαλύτερο κίνδυνο".

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα ότι οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα συνεχιστούν στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα και ότι ελπίζει πως οι δύο πλευρές θα είναι σε θέση να καταλήξουν σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία στις επικείμενες διαπραγματεύσεις, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σι δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το Εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ότι οι συνομιλίες στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα σημείωσαν πρόοδο και ότι η Κίνα είναι διατεθειμένη να επιλύσει τις οικονομικές και εμπορικές διαμάχες με τις ΗΠΑ μέσω συνεργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Xinhua (Νέα Κίνα).

«Οι ΗΠΑ αναμένουν με ενδιαφέρον αυτές τις περαιτέρω συνομιλίες και ελπίζουν να δουν επιπλέον πρόοδο. Και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να εργάζονται επί όλων των εκκρεμών ζητημάτων πριν από την προθεσμία της 1ης Μαρτίου του 2019 για την αύξηση του δασμού του 10% σε ορισμένα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα