Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, (λένε ότι) ετοίμαζε το Trump Tower στη Μόσχα...

Ο Felix Sater είχε ισχυριστεί παλαιότερα ότι ένας ουρανοξύστης στη Μόσχα που θα έφερε το όνομα του Donald Trump θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να κάνει τον μεγιστάνα του real estate να κερδίσει την εκλογική μάχη και να μετακομίσει στο Λευκό Οίκο.

«Ο φιλαράκος μας μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και εμείς

μπορούμε να το οργανώσουμε αυτό» έλεγε ο Sater, ένας γεννημένος τη Μόσχα επιχειρηματίας, έγραψε στο ατού τότε δικηγόρος, ο Michael Cohen, στις 3 Νοέμβρη του 2015, σύμφωνα με την έκθεση του Ειδικού Συμβούλου του Robert Mueller της.

Putin παίρνει στη σκηνή με τον Donald για να κόψουν την κορδέλα στον Πύργο Trump της Μόσχας, και ο Donald γίνεται το "αφεντικό" στην ουρσα για την προεδρία. Και πιθανώς χτυπάει τη Χίλαρι και το αγόρι μας είναι μέσα στον Λευκό Οίκο», έγραψε ο Sater, ένα πρώην μυστικό στέλεχος του FBI, ο οποίος καταδικάστηκε δύο φορές για κακούργημα στη δεκαετία του 1990.

Το έργο, γνωστό ως Trump Tower, δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Αλλά έγινε κεντρικό ζήτημα της έρευνας του Mueller σχετικά με τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016 λόγω ανησυχιών ότι το έργο ήταν μέρος μιας συνωμοσίας μεταξύ του Trump και του Κρεμλίνου.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του, ο Trump αρνήθηκε επανειλημμένα ότι έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στη Ρωσία, ισχυριζόμενος τον Ιούλιο του 2016 ότι «το πλησιέστερο πράγμα που έκανα στη Ρωσία» ήταν ένα σπίτι στο Palm Beach που πώλησε σε έναν από τους δισεκατομμυριούχους της χώρας. "Δεν έχω καμία άλλη σχέση με τη Ρωσία", είπε.

Ήταν ένα ψέμα από παράλειψη. Ο Trump υπέγραψε επιστολή προθέσεων (letter of intent) με μια ρωσική εταιρεία για την κατασκευή του Trump Tower στη Μόσχα στις 28 Οκτωβρίου 2015, και μετά άρχισε την εκστρατεία του για την προεδρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα