Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αντλούν μεν ώθηση από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed που διαβεβαίωσε χθες τις αγορές ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια, προσπαθούν δε να ελιχθούν εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί διεθνώς.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,19% στις 349,55 μονάδες με σχεδόν όλους τους κλαδικούς

δείκτες σε άνοδο.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,63% , γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά 0,01%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,14%, ενώ στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,24% και ο ισπανικός IBEX κατά 0,33%.

Οι κλάδοι των κατασκευών και των πρώτων υλών καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις στις πρωινές συναλλαγές. Η Lafargeholcim ενισχύεται κατά 2%. Η μετοχή αναβαθμίστηκε στην κατηγορία «buy» από «underperform» από την Bank of America.

Δυναμική δημιουργήθηκε και στον τομέα προσωπικών και οικιακών αγαθών λόγω αναβαθμίσεων μετοχών του κλάδου. Η βρετανική Taylor Wimpey ενισχύεται 3,4% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον ευρωπαϊκό δείκτη.

Η ελβετική Straumann σημειώνει επίσης κέρδη, μετά τις δηλώσεις του CEO της ότι επιδιώκει να πενταπλασιάσει τις πωλήσεις μέσα σε μια 10ετία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στον αντίποδα η Orion που έκανε νωρίτερα βουτιά 6% μετά την υποβάθμισή της από την Jefferies, καθώς εκτιμά ότι η τρέχουσα μερισματική απόδοση 4,5% δεν είναι αρκετή ώστε να στηρίξει την τιμή της μετοχής.

Κατάρρευση για τη μετοχή της low cost αεροπορικής Flybe που υποχώρησε κατά 90% μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από κοινοπραξία της Virgin Atlantic Ltd, της Stobart Group και της Cyrus Capital Partners.

Keywords
Τυχαία Θέματα