Οριακή άνοδος στην Ασία – Διέγραψε απώλειες το πετρέλαιο

Μικρή άνοδο σημείωσαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, με το πετρέλαιο να ανακάμπτει από τα χαμηλά δύο εβδομάδων που έφτασε τις πρώτες ώρες των συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Ασίας (-4%).

Το αργό τύπου μπρεντ ανέκαμψε 0,72% στα 53,31 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 0,65% στα 50,77 δολάρια το βαρέλι.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στις γαλλικές εκλογές που πλησιάζουν, την ώρα που οι εντάσεις στην Κορέα

φαίνεται να υποχωρούν μετά την είδηση ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν κατευθύνονται στη θαλάσσια περιοχή της κορεατικής χερσονήσου

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε οριακπή πτώση 0,01%% και ο κορεατικός Kospi άνοδο 0,50%. Στην Αυστραλία ο ASX 200 ενισχύθηκε 0,30%.

Στην Κίνα τα πρόσημα είναι μεικτά. Ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,05%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχώεησε 0,07%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,41%.

Το δολάριο ανέκαμψε από τα χαμηλά τριών εβδομάδων και διαπραγματεύτηκε νωρίτερα στο 99,79 έναντι καλαθιού νομισμάτων. Επίσης ενισχύθηκε ελαφρώς έναντι του γεν, στα 108,96.

Η στερλίνα διέγραψε μέρος των κερδών της αφού πρώτα ενισχύθηκε σε υψηλό εξήμισι μηνών.

Στα εταιρικά νέα, η Rio Tinto ανακοίνωσε πως η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματα υποχώρησε 3% σε ετήσια βάση ωστόσο δεν άλλαξε την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους.

Στα οικονομικά νέα, οι ιαπωνικές εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 12% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για 6,7% . Πρόκειται για τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα ανάκαμψης των εξαγωγών της Ιαπωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα