Σε υψηλά τεσσάρων μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές - Άλμα 14% για Provident

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, παίρνοντας ώθηση από τις ισχυρές επιδόσεις του κλάδου πρώτων υλών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,25% με σχεδόν όλους τους κλάδους σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 -0,17%, o DAX +0,09%, o CAC40 +0,05%, o IBEX35 -0,01%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης για τις μετοχές πρώτων υλών καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο 1,4%, λόγω τψων σιχυρών στοιχείων για τις εισαγωγές της Κίνας. Η Νο1 εταρεία χάλυβα στον κόσμο, ArcelorMittal,

σημείωνει τα μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο άνω του 3%.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η βρετανική τράπεζα Provident έκανε άλμα 14% μετά την ανακοίνωση σχεδίου ανάκαμψης της εγχώριας μονάδας πιστώσεων. Η εταιρεία βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω μειωμένου προσωπικού και αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες έως και 120 εκατ. στερλίνες το 2017.

Ο γερμανικός κολοσσός χημικών BASF ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει να αγοράσει μονάδα της Bayer έναντι 5,9 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η βρετανική GKN σημειώνει πτώση σχεδόν 8% μετά την ανακοίνωση για απογοητευτικό trading στον τομέα αεροδιαστμικής το γ΄τρίμηνο.

Στις πολιτκκές εξελίξεις, οι επενδυτές στη Μεγάλη Βρετανία παρακολουθούν το αδιέξοδο που συνεχίζεται μετά και την ολοκλήρωση του πέμπτου κύκλου των συνομιλιών για το Brexit αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διαπραγμάτευσης από την πλευρά της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, υπάρχει ένα «ενοχλητικό αδιέξοδο» για το πόσα θα πρέπει να πληρώσει το Η. Β. Πριν βγει από την ΕΕ. Η έλλειψη προόδου σημαίνει ότι οι συζητήσεις για μια μελλοντική εμπορική συμφωνία έχουν αναβληθεί, μάλλον μέχρι τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε ότι είναι ώρα να επιταχυνθεί ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων.

Στην Ουάσινγκτον συνεχίζεται η σύνοδος των ΥΠΟΙΚ του G20 και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών, ενώ αναμένονται οι ομιλίες των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Βίτορ Κοστάνσιο και Σαμπίν Λαουτεσλάγκερ. Χθες, ο Μάριο Ντράγκι υπεραμύνθηκε στης πολιτικής διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων από πλευράς ΕΚΤ.

Σήμερα στις ΗΠΑ αναμένονται και τα αποτελέσματα γ' τριμήνου των Bank of America και Wells Fargo, καθώς και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα