Οριακές κινήσεις στην Ασία εν αναμονή της απόφασης της Fed

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα σήμερα τις αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει. Οι αναλυτές, πάντως, δεν περιμένουν την ανακοίνωση αύξησης των επιτοκίων.

Στο ταμπλό, ο Nikkei αντέστρεψε απώλειες που σημείωνε νωρίτερα και τελικά έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05% μετά το χθεσινό ράλι σχεδόν 2%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 0,24%, καθώς τα κέρδη

στις αυτοκινητοβιομηχανίες αντισταθμίστηκαν από τις απώλειες των μετοχών στους κλάδους τεχνολογίας και λιανεμπορίου. Η Hyundai Motor ενισχύθηκε 1,43%, η Samsung Electronics υποχώρησε 0,08% και η Lotte Shopping είχε απώλειες 3,25%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με οριακές απώλειες 0,08% με τον υποδείκτη τηλεπικοινωνιών να υποχωρεί νωρίτερα 0,91%. Πιέσεις ασκήθηκαν και στον υποδείκτη χρηματοοικονομικώνπου έκλεισε τελικά με πτώση 0,4%.

Οι αγορές στην Κίνα σημείωσαν μέτρια κέρδη. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,24% με τις μετοχές των καζίνο να ενισχύονται. Συγκεκριμένα η Melco International Development έκανε άλμα 10,64%. Στην ηπειρωτική χώρα ο Shanghai Composite με άνοδο 0,21%.

Στις ΗΠΑ αν και δε αναμένεται αύξηση των επιτοκίων, οι επενδυτές αναμένουν δείγματα για τη μελλοντική πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας σχετικά με τον περιορισμό του ισολογισμού της ύψους 4,5 τρισ. δολαρίων.

Παράλληλα αναμένεται και η δημοσιοποίηση του dot plot της Federal Open market Committee , του σχεδιαγράμματος με τις προσδοκίες των μελών της Fed για τη μελλοντική επιτοκιακή πολιτική. Οι αγορές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες οι προσδοκίες αυτές έχουν αυξηθεί στο 62,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διεύρυνε τις απώλειες έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Ο δείκτης δολαρίου διαμορφώθηκε στο 91,741, ενώ παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του γεν στα 111,50.

Στο ραντάρ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας, ενόψει τις διήμερης συνεδρίασής της. Η απόφασή της για τα επιτόκια αναμένεται αύριο Πέμπτη. Σήμερα δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο που έδειξαν υγιείς προοπτικές για τη ΄χώρα. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν στον Αύγουστο κατά 18,1% σε ετήσια βάση, έναντι εκτίμησης του Reuters για αύξηση 14,7%.

Το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 113,6 δισ. γεν, 'έναντι πρόβλεψης για 93,9 δισ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο και συγκεκριμένα το μπρεντ ενισχύθηκε κατά 0,42% στα 55,37 δολ/βαρέλι, λίγο κάτω από τα υψηλά 5 μηνών (55,99). Το αμερικανικό αργί με άνοδο 0,61% στα 49,78 δολ/βαρέλι,.

Keywords
Τυχαία Θέματα