Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, με στήριξη από τις μετοχές του κλάδου λιανικών πωλήσεων, μετά από τις θετικές εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του β' τριμήνου από την Target (2,7%).

Κέρδη 0,03% για τον Dow Jones στις 21.538 μονάδες, με τις μετοχές των Wal-Mart και Apple να προφέρουν την ισχυρότερη στήριξη στον δείκτη. Στο 0,08% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.445 μονάδες, ενώ 0,09% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq

στις 6.266 μονάδες.

Η ανακοίνωση της Target ικανοποιεί ιδιαίτερα τους αναλυτές, αναφορικά με τον κλάδο λιανεμπορίου ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός για την «υγεία» της αμερικανικής οικονομίας, με δεδομένο ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αντιστοιχούν σχεδόν στο 70% του ΑΕΠ.

Αποτέλεσμα της ανακοίνωσης ήταν το SPDR S&P Retail exchange-traded fund να ενισχύεται άνω του 1%, εμφανίζοντας την καλύτερη πορεία του από τα τέλη Ιουνίου, με σημαντικά κέρδη και για τις μετοχές των Wal-Mart, Kohl's, Costco και Macy's.

Σε οικονομικό επίπεδο ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,1% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα παραμείνει αμετάβλητος. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν αλλά διαμορφώθηκε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, φθάνοντας στις 247.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα