Οριακά υψηλότερα η Wall Street με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Οριακά υψηλότερα άνοιξε η Wall Street την Πέμπτη, εν όψει της έναρξης της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων και καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις προειδοποιήσεις σημαντικών κεντρικών τραπεζών για την παγκόσμια επιβράδυνση.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε κατά 0,12%, στο άνοιγμα, ενώ ο S&P 500 άνοιξε υψηλότερα 0,13%. Ο Nasdaq Composite κέρδισε

0,14% στο καμπανάκι του ανοίγματος.

Η άνοδος οφείλεται και στην αισιοδοξία για την πρόοδο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας. Η Wall Street Journal ανέφερε την Πέμπτη ότι η Κίνα συμφώνησε να ανοίξει τον τομέα του cloud computing σε ξένες εταιρείες, σε μια προσπάθεια να επιτύχει μια συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Αυτό ακολούθησε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin στο CNBC την Τετάρτη ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο «συμφώνησαν σε ένα μηχανισμό επιβολής» για το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τα νέα από το μέτωπο του Brexit, καθώς χθες δόθηκε μια «ευέλικτη επέκταση» της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα