Οριακά κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Η μεγάλη αναμονή για το τι θα πράξει η Fed στη συνεδρίαση Ιουνίου εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τις επενδυτικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές μετοχές να κινούνται εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης, με τον κλάδο πρώτων υλών να εμφανίζει σημαντικά κέρδη.

«Με δεδομένο ότι συνεχίζουν να δημοσιοποιούνται οικονομικά δεδομένα τα οποία είναι βελτιωμένα, αυξάνονται οι εκτιμήσεις ότι η Fed

θα προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο. Η αγορά μάλλον θα συνεχίσει να κινείται εντός περιορισμένης κλίμακας έως ότου σιγουρευτεί για τις προθέσεις της Fed», εκτιμά ο Peter Cardillo, αναλυτής της First Standard Financial.

Τα υψηλότερα κέρδη καταγράφει ο Nasdaq, ο οποίος κινείται κατά 0,76% υψηλότερα στις 4.786 μονάδες, με τη μετοχή της Apple να εμφανίζει άνοδο 1,5%, ενώ κατά 0,5% υψηλότερα κινείται το iShares Nasdaq Biotechnology ETF.

Κέρδη 0,36% για τον Dow Jones στις 17.545 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,03% υψηλότερα στις 2.052 μονάδες.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οριακά χαμηλότερα κινήθηκε τον Μάιο ο δείκτης μεταποίησης PMI της Markit φθάνοντας στις 50,5 μονάδες από 50,8 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Ανοδική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,9% και του 10ετούς στο 1,84%. Οριακά υψηλότερα ο δείκτης δολαρίου, με το ευρώ να πλησιάζει το 1,12 δολ. και το δολάριο να αγγίζει τα 109,5 γεν.

Στο 16,2 διαμορφώνεται η τιμή του δείκτη «φόβου» VIX, ενώ στο επτά προς έξι βρίσκεται το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα