Οργή για τη δήλωση Κυρίτση περί νεκρών από μολότοφ

Δεν έχει τέλος η θύελλα που προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση «δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ».

Λίγες ώρες μετά το «άδειασμα» από τον Νίκο Φίλη που δήλωσε στο Open ότι «εγώ θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ στη Marfin», ο δικηγόρος των διασωθέντων από την τραγωδία αυτή, Θρασύβουλος Κονταξής, τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «διαχέει μια αντίληψη ότι η ρίψη μολότοφ συνιστά ήσσονος σημασίας αδίκημα».

Όπως υπογράμμισε η «άκυρη και ανιστόρητη» δήλωση Κυρίτση «αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας» ενώ, όπως επισήμανε, «δεν ρίπτεται μολότοφ για παιχνίδι αποτελεί μέσο άλλου αδικήματος όπως ανθρωποκτονία ή εμπρησμός ή κάτι άλλο».

Οργισμένος εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 και ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, ο οποίος αφού επισήμανε «γιατί σας εκπλήσσει η δήλωση του Κυρίτση; Αν την έκανε άλλος θα ήταν έκπληξη. Για τον βιο και την πολιτεία του δεν μου κάνει έκπληξη» στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν. Ίσως οι συγγενείς τους να μπορούν να του πουν δύο κουβέντες για το πώς μπορεί να κάψει έναν άνθρωπο μια μολότοφ».

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η οργή των χρηστών του Twitter που, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν «όταν είσαι πάντα απο την πλευρά αυτών που πετάνε τις μολοτοφ, πώς να θυμάσαι πόσους σκότωσαν;»

το πιο σημαντικό που μάθαμε είναι ότι ο σύντροφος Γιώργος Κυρίτσης νομίζει ότι είναι δημοσιογράφος για 30 χρόνια

— kos-tas (@k_oppenheimer) 14 Μαρτίου 2019

#κυριτσης pic.twitter.com/3jbH4lQ4OE

— gs (@gsnavara) 14 Μαρτίου 2019

#Κυρίτσης #ΣΥΡΙΖΑ pic.twitter.com/Ooi5ZTP69p

— φιλοσοφικό αυθαίρετο (@f_afthereto) 13 Μαρτίου 2019

Αναρωτιέμαι αν πρέπει να ασχολείται κανείς με τον Κυρίτση ή με την παχυδερμία των συντρόφων του #ΣΥΡΙΖΑ https://t.co/UtTQYdV7dB

— Μπάμπης Παπαδημητρίου (@babis2009) 13 Μαρτίου 2019

Γιώργος Κυριτσης(βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ & δημοσιογράφος):δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ
5 Μαΐου 2010.Αυτή η μέρα σου λέει κάτι;
4 ζωές χάθηκαν άδικα.3 νέοι άνθρωποι έκαναν το «λάθος» να πάνε στις δουλειές τους & πέθαναν από τις... αθώες σας μολότοφ κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ

— ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΒΑΝΟΣ (@MLIVANOSGR) 13 Μαρτίου 2019

"Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανένας από βόμβα μολότωφ" ως δικαιολογία για την αποποινικοποίηση τους είπε ο Κυρίτσης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
εγώ πάλι δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανένας από ατομική βόμβα.
Ας τις νομιμοποιήσουμε...

— Christos Mantartzidis (@CMantartzidis) 13 Μαρτίου 2019

Περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα