ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Μια «ανάσα« πριν την πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος παιδιού βρίκονται χιλιάδες δικαιούχοι, καθώς οι πληρωμές θα γίνουν την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή τη Δευτέρα 31 Μαΐου. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι στο επίδομα παιδιού θα είναι 726.536, και το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί, υπολογίζεται σε 164. 038.133 ευρώ.

Ποια είναι τα ποσάΟ προσδιορισμός των δικαιούχων
γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια ως εξής: Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώΔεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώΤρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ

Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και αφορά:

 Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιώνΓια τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνοΓια την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 28 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 56 ευρώ για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.Οι κατηγορίες των δικαιούχων

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος. Για τον υπολογισμό της κατηγορίας ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Ως εξαρτώμενα νοούνται τα τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισμένα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο έτος, αν φοιτούν στη μέση εκπαίδευση.

Ειδικά για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση, στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κν.), το επίδομα καταβάλλεται κατά τη διάρκεια φοίτησής τους και σε καμία περίπτωση μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους. Επιπλέον, ως εξαρτώμενα τέκνα, νοούνται τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, καθώς και το ορφανό ή ορφανά που αποτελούν ιδία οικογένεια όταν έχει επέλθει θάνατος και των δύο γονέων.
Διαβάστε ακόμη:

Eurobank: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα νέα «κόκκινα» δάνεια – Στα 600 εκατ. ευρώ το 2021

Lamda: Θέμα εβδομάδων να «κλείσει» το Ελληνικό – «Ορόσημο» η σημερινή κύρωση στη Βουλή

Κοινωνικός τουρισμός 2021: Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα