ΟΠΕΚ: Χρειάζονται νέες πετρελαϊκές επενδύσεις $10 τρισ. για να καλυφθεί η ζήτηση

Η πετρελαϊκή βιομηχανία χρειάζεται συλλογικά τουλάχιστον 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέες επενδύσεις μέχρι το 2040 για να μπορέσει να καλυφθεί η ζήτηση για πετρέλαιο λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων αραβικών Εμπιράτων Suhail bin Mohammed al-Mazroui .

Μιλώντας στο συνέδριο της Διεθνούς εβδομάδας πετρελαίου στο Λονδίνο, ο al-Mazroui, ο οποίος έχει και την προεδρία του ΟΠΕΚ

το 2018, ζήτησε περισσότερες επενδύσεις καθώς η αγορά αρχίζει να αποκαθίσταται μετά από χρόνια υπερπροσφοράς.

«Το τρέχον έτος θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά όπου περιμένουμε να επιτύχουμε την ισορροπία στην αγορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Το σημαντικότερο είναι να δούμε κάποιες σημαντικές επενδύσεις στον εν λόγω τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ.

«Μιλάμε για 22 χρόνια [μέχρι το 2040] και ξέρουμε ότι χρειάζονται περίπου πέντε χρόνια από τη λήψη της απόφασης για μια επένδυση ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Έτσι νομίζω ότι εμείς ως ΟΠΕΚ επιθυμούμε να δούμε αυτή την αποκατάσταση στην αγορά και να συνεργαστούμε με όλους». Ο al-Mazroui δήλωσε επίσης ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι ο ΟΠΕΚ και οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που δεν συμμετέχουν στη συμφωνία, μπορούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους μετά το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα