ΟΠΑΠ: Κέρδη 39 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο

Στα 39 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το α΄τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 8,7% στα 39 εκατ. ευρώ έναντι 42,8 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2016, μείωση που αποδίδεται στα υψηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα και τον αυξημένη ποσοστιαία φορολογική επιβάρυνση. Ο Καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 82,6 εκατ. ευρώ.

Τα Καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) είναι αυξημένα κατά 5,3% στα 358,9 εκατ. ευρώ (α' τρίμηνο 2016: 340,7 εκατ. ευρώ), παρά τις συνεχιζόμενες

δυσμενείς τάσεις μακροοικονομικά. Τόσο τα Αριθμολαχεία όσο και το Σκρατς & Λαχεία κινήθηκαν υψηλότερα κατά 10,9% και 3,7% αντίστοιχα, ενώ ο αθλητικός στοιχηματισμός σημείωσε πτώση κατά 6,9% σε ετήσια βάση.

Τα Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 78,5 εκατ. ευρώ παραμένοντας οριακά χαμηλότερα έναντι των προσαρμοσμένων για την εισφορά 35% επί του GGR στα 78,8 εκατ. ευρώ, παρά την έκτακτη επιβάρυνση από τις απεργίες των πρακτόρων και τα πρόσθετα έξοδα για την ανάπτυξη και υλοποίηση των νέων έργων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Οργανισμός έναρξη λειτουργίας των VLTs συνδυάζεται με συνεχιζόμενες ενέργειες για την έγκαιρη υλοποίηση όλων των νέων έργων (virtual games, SSBTs, υποδομές δικτύου).

«Παρά τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ουσιαστική αύξηση των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR). Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ισχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων και η συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς. Ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία μας ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση των νέων μας έργων. Σε λειτουργικό επίπεδο, προχωράμε ολοταχώς με την υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων. Ήδη έχει γίνει η εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμά για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο» δήλωσε σχετικά ο CEO της εταιρείας, Ντάμιαν Κόουπ.

Όπως ενημέρωσε η εταιρεία, σε συνέχεια της έναρξης λειτουργίας 4 πρώτων πιλοτικών καταστημάτων Play στις 11.01.2017, το πρόγραμμα υλοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στις 31.03.2017, συνολικά 1.355 VLTs σε 53 καταστήματα Play και 12 πρακτορεία ΟΠΑΠ ήταν σε πλήρη λειτουργία.

Τον Απρίλιο ξεκίνησε επίσης η έναρξη λειτουργίας του καινούριου μας παιχνιδιού Virtual Football, που αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Το νέο παιχνίδι διατίθεται πλέον σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας και αποτελεί μια συναρπαστική εναλλακτική μορφή αθλητικού στοιχηματισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα