Ομολογία Πολάκη: Σε απλό θάλαμο και όχι σε Εντατική νοσηλευόταν η εγκαυματίας που πέθανε σήμερα


Την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου ότι το 93ο θύμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η 78χρονη εγκαυματίας που κατέληξε σήμερα νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο και όχι στην Εντατική επιβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας με νεώτερη ανακοίνωσή του.

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο ότι η γυναίκα κατέληξε στη ΜΕΘ του Σισμανογλείου, με νέα ανακοίνωση υπό τον τίτλο «ορθή επανάληψη» αναφέρεται ότι «Σήμερα,

Πέμπτη, 9/8/2018, κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας, 78 ετών με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο».

Η γραπτή «ομολογία» επιβεβαιώνει αφενός τον κ.Γιαννάκο που από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι η γυναίκα νοσηλευόταν στην β' πνευμονολογική κλινική του Σισμανογλείου, αφετέρου επαναφέρει τον προβληματισμό για τις χθεσινές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με τις οποίες έχει γίνει προσπάθεια να «κρυφτεί» ο πραγματικός αριθμός των τραυματιών και η κατάστασή τους, ενώ έχουν «εξαφανιστεί» τα βιβλία καταγραφής συμβάντων των νοσοκομείων το βράδυ της μαύρης Δευτέρας της 23ης Ιουλίου.
Η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

Σήμερα, Πέμπτη, 9/8/2018, κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας, 78 ετών με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο. Αυτή τη στιγμή, 34 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Στις ΜΕΘ, μετά την επιτυχή αποσωλήνωση ασθενούς, οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ και «Θρίασιο» είναι πλέον 6. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Δείτε την ανακοίνωση στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομολογία Πολάκη, Εντατική,omologia polaki, entatiki