Όμιλος Olympia: Επενδύει €4 εκατ. στην start up METIS CYBERSPACE TECHNOLOG

Ο Όμιλος Olympia ανακοινώνει τη νέα του επένδυση σε ένα νέο τεχνολογικό start up στον κλάδο της ναυτιλίας, την εταιρεία METIS CYBERSPACE TECHNOLOGY SA. Ο Όμιλος Olympia αποκτά το 80% της METIS CYBERSPACE TECHNOLOGY SA, στην οποία πρόκειται να επενδύσει €4 εκατομμύρια για τη διετία 2018 – 2019.

Η METIS, εξειδικεύεται στα πεδία της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του IoT (Internet Of Things), του Cloud Computing

και της Τεχνητής Νοημοσύνης, για τις ανάγκες της Παγκόσμιας Ποντοπόρου Ναυτιλίας. Η εταιρεία παρέχει μία καινοτόμα λύση σε παγκόσμιο επίπεδο που επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του στόλου των πλοίων τους, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας τους, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

Η καινοτόμα λύση METIS (Maritime Efficiency Through Intelligent Systems) βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και την Μηχανική Μάθηση (Machine Learning), αξιοποιώντας την τεχνολογία των Ασύρματων Δικτύων (Wireless Networks) και των Έξυπνων Συσκευών (Smart Devices), προσφέροντας τη δυνατότητα στον πλοιοκτήτη να παρακολουθεί και να ενημερώνεται για τη λειτουργία του πλοίου σε πραγματικό χρόνο από την έδρα της ναυτιλιακής επιχείρησης, χωρίς να παρεμβαίνει το πλήρωμα.

Με τη νέα αυτή επένδυση, ο Όμιλος Olympia θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στο επενδυτικό πλάνο της METIS, το οποίο προβλέπει δυναμική ανάπτυξη και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα