Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τους δανειστές, έρχεται στη Βουλή και το νέο έτος αρχίζει η τελευταία αξιολόγηση

του Αργύρη Παπαστάθη

"Κλείσαμε την τεχνική συμφωνία (SLA)" δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αμέσως μετά τη λήξη των συνομιλιών με τους Θεσμούς στις εννέα το βράδυ του Σαββάτου στο Hilton.

Παράλληλα ανέφερε τα εξής:

-Τελείωσε η επίσκεψη, υπάρχει συμφωνία σε όλη τη θεματολογία

- Για το ΦΠΑ στα νησιά είπε ότι δεν έχει ακριβώς συμφωνηθεί, πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018 ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό και ότι "θα

διευθετηθεί πριν από το τέλος του έτους".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένα κομμάτι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα δοθεί για αυτά τα νησιά και κυρίως για αυτά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν δύο πολυνομοσχέδια ένα πριν από τις γιορτές και ένα αμέσως μετά.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης τα εξής: - Μετά τις 22 Ιανουαρίου θα αρχίσει η διαδικασία για το χρέος, την 4η αξιολόγηση και την έξοδο από το πρόγραμμα. Για την 4η αξιολόγηση στόχος είναι να ολοκληρωθεί το διάστημα από Μαίο έως Ιούνιο. -Συμφωνήσαμε να υλοποιήσουμε όλα τα προαπαιτούμενα όσο πιο γρήγορα μπορούμε και να δούμε ποια θα είναι στην ατζέντα της 4ης αξιολόγησης

- Κερδίσαμε αρκετά και είμαστε ευχαριστημένοι όπως π.χ. για το ποιά θα είναι η κατάταξη στους πιστωτές των εργαζόμενων με: 2,75 επί του βασικού μισθού θα δίδεται για 6 μήνες και μετά κανονικά οι τράπεζες, το δημόσιο κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα