Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό

Κείμενο δήλωσης για συνέχιση της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό στις 18 Ιανουαρίου διαπραγματεύονται τα εμπλεκόμενα μέρη, σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνική διπλωματική πηγή για τις συνομιλίες στη Γενεύη, οι οποίες ολοκληρώθηκαν περί τις 23:30 ώρα Ελλάδος και, πλέον, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που μίλησε στο protothema.gr, η Διάσκεψη θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο για τα θέματα ασφαλείας στις 18 του μηνός, ενώ έπειτα από την

ημερομηνία αυτή, θα ακολουθήσει συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Διάσκεψης στη Γενεύη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε επιβεβαιώσει το καλό κλλιμα στις συζητήσεις, λέγοντας: «Είχαμε καλές συζητήσεις, θετικό κλίμα. Αυτό που θέλουμε να υπάρξει πάντα, μια δίκαιη, λειτουργική λύση βρίσκεται πάντα στην ακτίνα του υλοποιήσιμου και του πραγματοποιήσιμου».

Σε αυτή τη βάση, προανήγγειλε την έκδοση ανακοίνωσης που θα επιβεβαιώνει το καλό κλίμα, αλλά και τη συγκρότηση ομάδας ειδικών, που θα ετοιμάσουν ερωτήσεις για να απαντηθούν στις 23 Ιανουαρίου, σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων. Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, θα είναι επικεφαλής από την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα