Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, τον Μάιο του 2017, ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ. Σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό, ο κ. Ολάντ πραγματοποίησε μία αποτίμηση της μέχρι τώρα θητείας του, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τη γαλλική αριστερά να ενωθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η άνοδο στην εξουσία είτε της δεξιάς είτε των εθνικιστών.

«Αποφάσισα να

μην είμαι υποψήφιος για μία δεύτερη θητεία και ήθελα το μάθετε από εμένα», υπογράμμισε ο κ. Ολάντ στο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό.

Ο πρώτος που έσπευσε να σχολιάσει την απόφαση του κ. Ολάντ, ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας και υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς υπογράμμισε ότι «ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν πρόκειται για μία γενναία απόφαση».

Με τη δημοτικότητά του να έχει υποχωρήσει στο 4%, αυτή η απόφαση μάλλον αποδεικνύει ότι ο κ. Ολάντ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να αμαυρώσει την πολιτική του εικόνα ή να κατηγορηθεί ότι εξαιτίας του το Σοσιαλιστικό κόμμα μπορεί να οδηγηθεί σε μία καθόλα οδυνηρή ήττα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας, μεταπολεμικά, που δεν διεκδικεί δεύτερη θητεία.

«Σε ό,τι με αφορά το μόνο που με κινητοποιεί τα συμφέροντα της χώρας, την οποία για πάνω από 4,5 χρονιά υπηρέτησα με ειλικρίνεια. Η εμπειρία μου προσέφερε την ταπεινότητα που είναι απαραίτητη στην δημόσια δράση. Η εξουσία δεν με έκανε να χάσω την ευκρίνεια μου. Σήμερα, έχω συνείδηση των κίνδυνων που θα είχε μια κίνηση, η οποία δεν θα συσπείρωνε τους πάντες γύρω από το όνομά μου. Ετσι, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος για μια νέα θητεία», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα