ΟΚΕ: Τι προβλέπει το σχέδιο ανάπτυξης των κοινωνικών εταίρων

της Μαίρης Λαμπαδίτη

Εθνικό σχέδιο ανάπτυξης επεξεργάζεται η οικονομική και κοινωνική επιτροπή (ΟΚΕ) με στόχο να βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει τη βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει.

Ανάμεσα στους έξι σημαντικότερους στόχους του σχεδίου 270 σελίδων, περιλαμβάνονται η μείωση της ανεργίας, η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η επανασχεδίαση του εκπαιδευτικού συστήματος και η δημιουργία ενός σταθερούς οικονομικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο, στην οποία παρουσιάστηκαν οι θέσεις των κοινωνικών εταίρων και των κομμάτων, ο

πρόεδρος της ΟΚΕ, Γ. Βερνίκος, κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τον εθνικό διάλογο, τονίζοντας:

«Μέχρι τώρα η χώρα δεν είναι σχέδιο κοινής αποδοχής. Ήρθε η ώρα της συμφωνίας. Θέλουμε οι Έλληνες να έχουν τη δική τους ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης τάχθηκε υπέρ του κοινωνικού διαλόγου επισημαίνοντας όμως ότι: «Γνωρίζουμε ότι είμαστε δύο Ελλάδες. Και πρέπει να επουλώσουμε τις πληγές που μας άφησε η κρίση».

Ο αναπληρωτής Υπ. Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος τόνισε ότι: «Πρέπει να στηρίξουμε ένα μοντέλο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης που να μην αναπαράγει το παλαιότερο καταναλωτικό μοντέλο – φούσκα.

Θέλουμε ισότιμη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, αλλά και συμφωνία για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί επιπλέον ανάπτυξη».
Αναλυτικά οι στόχοι που προβλέπει το σχέδιο ανάπτυξης είναι οι εξής:

Μείωση της ανεργίας και αύξηση της ποιοτικής απασχόλησηςΠροσέλκυση καινοτόμων επενδύσεωνΕνίσχυση εξωστρέφειαςΑναβάθμιση ανθρώπινου κεφαλαίουΜείωση φτώχειας και ανισοτήτωνΠροστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας
Keywords
Τυχαία Θέματα