Οι πιο περίεργες δικαιολογίες από τις αεροπορικές προς αποφυγή... αποζημιώσεων

Τις πιο περίεργες δικαιολογίες που δίνουν οι αεροπορικές εταιρίες ώστε να αποφύγουν τις αποζημιώσεις καταγράφει η Airhelp, η εταιρεία αποζημιώσεων σε επιβάτες με προβληματικές πτήσεις

Για καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων, οι επιβάτες δικαιούνται εως και 600€ αποζημίωση ανά άτομο. Σύμφωνα με τον Ευρωπαικό νόμο ΕC 261, οι “έκτακτες και ειδικές περιπτώσεις ” όπως εκτακτες απεργίες, κακές καιρικές συνθήκες ή έκτακτη ιατρικό θέμα, απαλλάσσουν

τις αεροπορικές εταιρίες από την υποχρέωσή τους να δώσουν αποζημίωση. Όμως ορισμένες αεροπορικές εταιρίες εκμεταλλεύονται τον ορισμό της έκτακτης περίπτωσης προς όφελός τους.

Οι top 3 δικαιολογίες: Η δύναμη του ήλιου, βρώμικες τουαλέτες και μυστήριοι επιβάτες

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, η AirHelp έχει ακούσει τις πιο περίεργες δικαιολογίες από τις αεροπορικές εταιρίες για έκτακτες καταστάσεις όπως ότι το αεροπλάνο είναι παγωμένο και πρέπει να περιμένουν να βγει ο ήλιος για να ξεπαγώσει.

Στην Αγγλία, μία αεροπορική εταιρία δήλωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Όταν η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, το «έκτακτο» πρόβλημα ήταν η έλλειψη καθαριότητας της τουαλέτας. Ο πιλότος διέταξε να μην φύγει το αεροπλάνο μέχρι να βρεθεί η καθαρίστρια να καθαρίσει την τουαλέτα σωστά και έτσι η πτήση καθυστέρησε 45 λεπτά.

Μία περίεργη υπόθεση έλαβε χώρα και στη Γερμανία.. Για να αποφύγει η αεροπορική εταιρία να πληρώσει αποζημίωση, υποστήριξε ότι ο πελάτης που ζητούσε αποζημίωση στην πραγματικότητα δεν υπήρχε! Φυσικά στο δικαστήριο αποδείχθηκε η ύπαρξή του και έτσι κέρδισε την αποζημίωση.

Στην τελευταία πενταετία, από τότε που δημιουργήθηκε η ΑirHelp, οι δικηγόροι της, εκτός από το να ακούν περίεργες δικαιολογίες από τις αεροπορικές εταιρίες, κατάφεραν να δώσουν πάνω από 300 εκατ. ευρώ στους πελάτες της σε 188 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα