Οι πέντε εταιρείες με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως

Διαθέτουν υψηλή αξία κεφαλαιοποίησης, χιλιάδες πελάτες ή επισκέπτες (όπως ισχύει στις περιπτώσεις των socia media) και βλέπουν τις μετοχές τους να ενισχύονται, παρά τις έντονες διακυμάνσεις των αγορών.

Το CNNMoney.com παρουσιάζει τις πέντε εταιρείες με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως, με την υψηλή τεχνολογία να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Πρόκειται για τις ακόλουθες:

Google

Με κεφαλαιοποίηση 229 δισ. δολαρίων, η γνωστή μηχανή αναζήτησης ξεπερνά σημαντικά τους ανταγωνιστές της, ενώ η αξία της ενισχύθηκε κατά 32% κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Apple

Η

αξία κεφαλαιοποίηση της υποχώρησε κατά 8% κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, αν και στα 228 δισ. δολάρια κανείς δεν θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει ως... αμελητέα.

Microsoft

Βρίσκεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά στη δεύτερη θέση, με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 122 δισ. δολάρια, έχοντας ενισχυθεί 5% το τελευταίο έτος.

AT&T

Η κεφαλαιοποίησή της ενισχύθηκε κατά 20% το τελευταίο έτος και φθάνει αυτή τη στιγμή το επίπεδο των 107 δισ. δολαρίων.

Facebook

Η κεφαλαιοποίησή του φθάνει στα 103 δισ. δολάρια, εισερχόμενο στην πρώτη 10άδα για πρώτη φορά. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους η αξία του έχει ενισχυθεί κατά 40%.

Keywords
Τυχαία Θέματα