Οι νικητές της Mindspace Challenge 2018

του Κώστα Τσαούση

Ήταν αρχές Μαρτίου στο Βόλο. 16 ομάδες αποτελούμενες από φοιτητές βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας – μια από τις λίγες οργανωμένες φοιτητικές μεγαλουπόλεις της χώρας- για να συμμετάσχουν στο «εναρκτήριο λάκτισμα» ενός ενδιαφέροντος διαγωνισμού - του Mindspace Challenge 2018. Ενός διαγωνισμού που το 2018 διήνυσε την 2η του χρονιά και πάλι με επιτυχία όπως δείχνουν τα τελικά αποτελέσματα του. Από τον Βόλο η μικρή αλλά αφοσιωμένη ομάδα των εθελοντών «πήγε» στα Ιωάννινα, τα Χανιά,

την Πάτρα και την Αθήνα.

Όπως λέει ο Ευάγγελος Δικόπουλος, CMO του Mindscape και ένας εκ των εθελοντών που «όργωσε» τις φοιτητουπόλεις : « 16 περίπου ομάδες-ιδέες από κάθε πόλη είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν εργαστήρια όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στο επιχειρηματικό τους project με εξειδικευμένους εκπαιδευτές καθώς και με άτομα από τον χώρο της επιχειρηματικότητας. Από κάθε πόλη επιλέχθηκαν 2 ομάδες που ταξίδεψαν στην Αθήνα και στην τελική φάση του διαγωνισμού, για να διεκδικήσουν το έπαθλο των 8.000 ευρώ σε χρηματοδότηση και την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στις ΗΠΑ». Εκτός από τον Ευάγγελο Δικόπουλο ενεργά στη προώθηση και την εφαρμογή του Mindspace Challenge συμμετείχαν : η Χριστίνα Ζάζα, ο Δημήτρης Μεσσήνης, η Δέσποινα Μητσέκου, ο Γιώργος Σιάτρας και η Χλόη Τηλιακού. AidPlex (Αθήνα) - Χάρης Γιερεμτζές & Δημήτρης Μουστάκας.

Στη τελική φάση της Αθήνας αναδείχθηκαν και οι νικητές:

- AidPlex (Αθήνα) - Χάρης Γιερεμτζές & Δημήτρης Μουστάκας: «Η AidPlex παρέχει ορθοπεδικές λύσεις, με μειωμένο κόστος για επαγγελματίες του τομέα της υγείας και παρέχει στους ασθενείς μια καλύτερη εμπειρία θεραπείας».

- Oliveex (Βόλος) - Κωνσταντίνος Ακριβός, Αριστοτέλης Κολιγλιάτης & Δημήτρης Γκαραγκούνης: ««Η Oliveex εφαρμόζει τεχνολογία που εξασφαλίζει τη μέγιστη και σταθερή ποιότητα των επιτραπέζιων ελιών. Με την ανάλυση της παραγωγής και του μοντέλο της ζύμωσης της ελιάς κύριος στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε την αλλοίωση της παραγωγής και να παρέχουμε την δυνατότητα να παρακολούθησης της διαδικασίας αποθήκευσης του προϊόντος σε πραγματικό χρόνο και εξ αποστάσεως.»

- Parity (Αθήνα) - Χρήστος Στεφανάτος & Ανδρέας Μοσχοβίτης: «Η Parity είναι μια πλατφόρμα επενδύσεων που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να χρηματοδοτήσει έργα πράσινης ενέργειας (Greentech). Καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να συνδυάσουν οικονομικές αποδόσεις με θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες. Η πλατφόρμα μας σας δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από την επένδυση σε σταθμούς αιολικής ενέργειας και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.»


Πάντως, ενδιαφέρον έχει και ο αντίκτυπος που είχε ο πρώτος διαγωνισμός: «Μέσω του Challenge 2017 ιδρύθηκαν ήδη 5 νέες επιχειρήσεις και δημιουργήθηκαν 30 νέες θέσεις εργασίας. Μέχρι σήμερα 247 νέοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το εκπαιδευτικό τριήμερο του Challenge σε 6 πόλεις της Ελλάδας».

Όπως λέει ο Ευάγγελος Δικόπουλος: «Οι προσδοκίες μας για το μέλλον μεγαλώνουν μαζί με το ίδιο το πρόγραμμα και με το σπουδαίο δίκτυο των συνεργατών μας. Πιστεύω ότι το Mindspace Challenge αποτελεί μια μοναδική πρωτοβουλία στον χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας που δίνει πραγματικές ευκαιρίες σε φοιτητές με καινοτόμες ιδέες.

Ταξιδεύοντας σε 5 πόλεις φέτος, είδα δημιουργικούς νέους να εξελίσσουν τους εαυτούς και τις ιδέες τους και τελικά να δοκιμάζουν τον δρόμο της επιχειρηματικότητας, πράγμα που με κάνει αισιόδοξο για το μέλλον. Με το αντίκτυπο του Challenge να φαίνεται και στα από πάνω νούμερα, θεωρώ ότι οι φοιτητές στην Ελλάδα έχουν ακόμη πολλά να κερδίσουν από το πρόγραμμα. Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω εκ μέρους του Mindspace ευχαριστίες στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για την ευγενική της υποστήριξη καθώς και στο The People’s Trust για την παροχή χρηματοδότησης στις νικήτριες ομάδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα