Οι κρίσεις και η κρησάρα

Ποιος είπε – ποιος τόλμησε να πει- ότι είμαστε πίσω ως χώρα; Εμείς που έχουμε ακόμη και Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, ενταγμένη στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Ναι, σωστά διαβάσατε. Η χώρα διαθέτει ακόμη και Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων! Μπορεί να μην τα καταφέρνουμε – ως κρατικός μηχανισμός και τοπική/ περιφερειακή αυτοδιοίκηση- στη καθ΄αυτό διαχείριση κρίσεων ( πυρκαγιές, πλημμύρες) αλλά στην επικοινωνιακή τους διαχείριση δίνουμε (δίνουν για την ακρίβεια) τα ρέστα τους!

Στην ειδική ενότητα που επιγράφεται

«Πληροφορίες Κρίσεων» - στο site του υπουργείου- βρίσκουμε μεταξύ άλλων και μια ανακοίνωση της 31/7/2018: «Ενημέρωση για τον αριθμό των ταυτοποιημένων νεκρών και αγνοουμένων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα».

Δεν γνωρίζω ποια είναι η συμμετοχή των στελεχών της εν λόγω ειδικής γραμματείας στη συγγραφή αυτής της ανακοίνωσης αλλά όσο και να είναι όλο και μια …κρησάρα θα έπαιξε το ρόλο της. Και για όλους όσοι δεν γνωρίζουν κρησάρα είναι ένα «είδος κόσκινου με πυθμένα από πολύ λεπτό πλέγμα με το οποίο κοσκινίζουν το αλεύρι για να το ξεχωρίσουν από τα πίτουρα». Μάλιστα, υπάρχει και η έκφραση «το περνάω από την κρησάρα» όπου η πιο αθώα εξήγηση είναι: το εξετάζω, το ερευνώ με μεγάλη προσοχή. Οι λιγότερο αθώες εκδοχές έχουν να κάνουν με λογοκρισία!

Αν και δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να σας ταράξω τέτοιες μέρες θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «παρέχει συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τις πυρκαγιές της 23ηςΙουλίου και την αντιμετώπιση των συνεπειών τους από όλους τους συναρμόδιους φορείς». Επιπλέον, για να είστε ασφαλείς εν ανασφαλεία : «Πληροφορίες παρέχονται επίσης και από το λογαριασμό της Ειδικής Γραμματείας στο twitter @infocrisisGr».

Σήμερα, επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας είναι η κα Φωτεινή Παντιώρα – «απόφοιτη του τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του ομώνυμου Πανεπιστημίου. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στον κλάδο της Επικοινωνίας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Διετέλεσε επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Η κα Παντιώρα διαδέχθηκε στο πόστο – τότε ονομαζόταν Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής- τον κ. Γιώργο Φλωρεντή, σημερινό γενικό γραμματέα του υπουργείου όπου προΐσταται ο κ.Νίκος Παπάς. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι παλαιοτέρων ετών γνωρίζουν τον κ. Φλωρεντή από την θητεία του στη δεκαετία του ΄90 δίπλα στον Γιώργο Ρωμαίο στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, υπουργείο Εξωτερικών, υπουργείο Εθνικής Οικονομίας). Σήμερα ο Αλεξανδρινός κ. Φλωρεντής είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (Συντονιστής του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς και μέλος της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων).

Keywords
Τυχαία Θέματα