Οι καλύτερες χώρες στον κόσμο για να κάνεις business το 2018

Η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και ο Παναμάς αποτελούν τη «χρυσή» τριάδα χωρών με το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον για το 2018. Αυτό υποστηρίζει έρευνα σε 21.000 άτομα παγκοσμίως που διεξήγαγε ο συμβουλευτικός όμιλος BAV, μέλος του διαφημιστικού κολοσσού WPP, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Wharton.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Λουξεμβούργο ενώ τη δεύτερη η Ελβετία, δύο χώρες που «σκόραραν» ψηλά χάρη στο ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον και την κυβερνητική διαφάνεια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Παναμάς, χάρη στη φθηνή μεταποίηση και της

φήμης του ως «φορολογικός παράδεισος». Ωστόσο, η χώρα της κεντρικής Αμερικής βρέθηκε στην τελευταία θέση της κατάταξης όσον αφορά την διαφάνεια στις κυβερνητικές πρακτικές.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Δανία, στην πέμπτη η Σουηδία, στην έκτη η Φινλανδία, στην έβδομη ο Καναδάς, στην όγδοη η Νορβηγία, στην ένατη η Ολλανδία και στη δέκατη η Νέα Ζηλανδία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 55η θέση, κάτω από χώρες όπως η Ρουμανία, η Τανζανία, η Τυνησία, το Μαρόκο και η Βολιβία, με την έρευνα να τονίζει ότι η χώρα «σκοράρει» ψηλά στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, ενώ έχει χαμηλό σκορ στο φορολογικό περιβάλλον και τη διαφάνεια στις κυβερνητικές πρακτικές.

Η Βρετανία βρέθηκε στην 20η θέση και οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην 43η θέση. Και οι δύο χώρες σκόραραν ψηλά στη γραφειοκρατία, ωστόσο η Βρετανία τα πήγε καλύτερα όσον αγορά στην κυβερνητική διαφάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα