Οι ΗΠΑ δημοσιοποίησαν τη λίστα των Ρώσων «ολιγαρχών»

Οι ΗΠΑ προσδιόρισαν 96 από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας ως «ολιγάρχες» και 104 κορυφαίες κυβερνητικές προσωπικότητες σε καταλόγους, η σύνταξη των οποίων είχε επιβληθεί βάσει του νόμου περί ποινών του περασμένου έτους, προσθέτοντας πίεση στην υπόθεση για ερευνώμενη παρέμβαση του Κρεμλίνου στην ψηφοφορία του 2016 για εκλογή προέδρου των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο

Οικονομικών δήλωσε ότι η συμπερίληψη στους καταλόγους δεν σημαίνει ότι τα άτομα θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις ή θα επιβληθούν περιορισμοί στην αντιμετώπισή τους. Αλλά τις εβδομάδες πριν από τη δημοσιοποίηση, Ρώσοι μεγιστάνες και αξιωματούχοι είχαν δείξει αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν σε αυτές τις λίστες. Η απλή αναγνώρισή τους στον σχετικό κατάλογο θα μπορούσε να αποτρέψει τις τράπεζες και άλλα ιδρύματα στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη από το να κάνουν δουλειές μαζί τους.

Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι χρησιμοποίησε "αντικειμενικά κριτήρια" για τους καταλόγους, με βάση καθαρή αξία 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή και περισσότερο για τους «ολιγάρχες» και επίσημη θέση για τα "ανώτερα πολιτικά πρόσωπα", όπως περιγράφονται στο νόμο. Οι κατάλογοι που προέκυψαν αρχικά ήταν πιο σαρωτικοί και λιγότερο στοχοθετημένοι από όσο είχαν ζητήσει πρώην αξιωματούχοι που είχαν ερωτηθεί για τη διαδικασία.

Μεταξύ των ηγετικών στελεχών επιχειρήσεων, στον κατάλογο περιλαμβάνονται άτομα που υπόκεινται ήδη σε κυρώσεις λόγω των στενών δεσμών τους με τον πρόεδρο Vladimir Putin, όπως ο Arkady Rotenberg, καθώς και εκείνοι που θεωρούνται απομακρυσμένοι από το Κρεμλίνο, όπως ο τραπεζίτης Oleg Tinkov και ο μεγιστάνας των ειδών παντοπωλείου, Sergey Galitsky.

Keywords
Τυχαία Θέματα